Premijer liga na HRT-u i Arena sportu

Baš kao i prošle sezone, premijer ligu ćemo i ove godine moći pratiti na HRT-u i Arena sportu.
Premijer liga kreće 5.10., a novu sezonu otvaraju Jazine i Cibona u 18:00 h. Kamere Arena sporta će pratiti okršaj Cedevite i Zadra 6.10. u 18:00 h. HRT će zatim pratiti susret između Zaboka i Šibenika 8.10. u 15:00 h.
U drugom kolu 13.10.(18h) Arena sport će prenositi utakmicu između Šibenika i Škrljeva, a HRT 14.10. u 17:05 h susret između Cibone i Splita.

Treće kolo na Arenasportu je na rasporedu 20.10. s prijenosom iz Trnskog od 18 sati gdje će snage odmjeriti Zagreb i Alkar. Sljedećeg dana na HRT-u će biti prijenos utakmice Škrljevo – Vrijednosnice Osijek s početkom u 17:05 h.
Prijenos utakmica na HRT-u će svakako pridonijeti popularizaciji košarke u hrvatskom društvu. Ne zaboravimo napomenuti da je HRT za vrijeme Eurobasketa prenosio samo utakmice hrvatske reprezentacije, uključujući i finale između Srbije i Slovenije. Eurobasket se mogao gledati na Sport Klubu, sportskom kanalu kojeg si mnogi u Hrvatskoj nažalost ne mogu priuštiti.

Već dulji niz godina košarka je nepravedno zapostavljena od strane mnogih televizijskih kuća. Upravo zato se nadamo da će nadolazeća sezona najvišeg ranga hrvatske klupske košarke biti još više televizijski praćena nego lani.