Ribola Kaštela ostala bez trojice

Uprava Ribole Kaštela nije imala pauzu. Klub je ponudio raskid Ugovora o igranju Kennyju Rhymesu kojeg je kaštelanski Amerikanac i potpisao, što ga čini slobodnim igračem. Raskid Ugovora o igranju ponuđen je i Petru Živkoviću. Rhymes je u dosadašnjem dijelu sezone bilježio 10.4 poena i 4.2 skoka po utakmici, te je po statističkim podacima bio jedan od boljih igrača kaštelana. Živković je nastupio u ukupno sedam utakmica te je bio na prosjecima od 4.6 koševa, 1.1 skoka i 0.9 asistencija. Trener Luka Žitko je za košarkaški portal ‘Basketball.hr’ izjavio sljedeće:

”Mislim da ne treba ulaziti u neke dublje razloge otpuštanja igrača kada momčad ima omjer 0-10. Osobno nisam imao velikih zamjerki na momke te njihov rad i karakter. No, kada dovedete igrače sa strane od njih se očekuje da rade razliku na terenu. U ovom slučaju to nije bilo tako. Nisu pružali ono što se od njih očekivalo i nisu radili razliku na parketu te smo stoga odlučili da se rastanemo”

Klub je nedavno napustio i Josip Karanušić, koji je dobio ponudu za nastavak igračke karijere u njemačkom klubu ‘Komušina Haiterbach’. Zamolio je upravni odbor kluba da mu raskidom Ugovora o igranju omoguće odlazak u Njemačku, što je na sastanku i prihvaćeno.

Kaštelani nemaju više vremena za odmor. Dovode dva mlada igrača iz omladinskog pogona Ribole Kaštela. Riječ je o Josipu Sanaderu, rođenom 2000., te Slavku Đirliću, rođenom 2001. godine. Već niz godina nastupaju u natjecanjima omladinskih kategorija u kojima su redovito među najboljima, ali i najborbenijim igračima, što je jedan od glavnih razloga zbog čega su postali novi članovi prve momčadi koju i u nastavku sezone čekaju teški susreti protiv najboljih hrvatskih klubova.

Krajnje je vrijeme da se Kaštelani probude iz ove noćne more, te pokušaju sebi osigurati ostanak u HT Premijer ligi.