Zadar smrznuo Kaštelane na minus 50

Košarkaši Zadra bez problema su upisali nova dva boda na gostovanju u Kaštelima. Odličnim drugim poluvremenom Zadrani su suvereno odnijeli bodove. Zanimljivo, u drugom poluvremenu Kaštelani su ubilježili su samo 17 poena. U trećoj su dionici ostali na sedam, a u četvrtoj na deset postignutih poena. Prednost Zadra se popela i do plus 50.


HT Premijer liga, 12. kolo, 12. siječnja

Ribola Kaštela – Zadar 47:97 (16:23, 14:22, 7:27, 10:25)

(Šipić, Mandić 16 – Brzoja 15, Božić 14)


Kaštelani su se jako dobro držali u igri tijekom prve dionice. Blagi pad započeo je u posljednjim minutama prve četvrtine kada se gosti odvajaju na plus sedam. Rezultat je bio koliko-toliko “aktivan” i u drugoj dionici, a potpuni pad Kaštelana uslijedio je u drugom poluvremenu. Zadrani su u prvih šest minuta serijom 17:0 riješili pitanje pobjednika. Prednost je rasla i preko 30 poena razlike.

Posljednja četvrtina odvila se skoro na identičan način. Zadrani su ovaj put napravili seriju 18:0 i dodatno povećali vodstvo. Aramis Naglić uspio je potpuno izrotirati momčad. Zaigrao je i Jakov Vladović koji je podijelio minutažu s Lovrom Bašićem. Preston Knowles je susret odgledao s klupe. Zanimljivo, kod Kaštelana se samo pet igrača upisalo u strijelce.