Ina Marin: “Vraćam se ubrzo da pomognem svojoj ekipi”

Ina Marin, svima dobro poznato ime kada je u pitanju ženska košarka. Magistrica povijesti nastupa za dubrovačku Ragusu koja ove godine igra domaću i BTRAVEL ligu.

“Nakon prošle godine i osvojenog trećeg mjesta na kraju sezone, imali smo pravo nastupa u regionalnoj ligi. Ove sezone nastupamo u WABI i u domaćem prvenstvu, što je izrazito naporno, što zbog dalekih putovanja, što zbog odigravanja dviju utakmica tjedno. Glavni cilj nastupa u regionalnoj je razvoj naših mlađih igračica ali i veća minutaža onim curama koje manje igraju u domaćem prvenstvu.”

U domaćem prvenstvu nalaze se na osmom mjestu s tri pobjede i četiri poraza. U BTRAVEL ligi stanje je malo drugačije. Trenutno se nalaze na zadnjem mjestu. U sedam utakmica nisu uspjele ostvariti niti jednu pobjedu.

“Sve navedeno se i vidi po rezultatu jer nemamo nijednu pobjedu. Osobno ne igram tu ligu jer radim u osnovnoj školi kao profesorica povijesti te u dogovoru s klubom nastupam samo u domaćem prvenstvu.”

 Ragusa je ove sezone dovela dobre igračice, ali i izgubila neke koje su bile važan dio ekipe.

“Ove sezone smo se dosta pojačali iako naši rezultati ne govore u prilog tome. Dobili smo Zovko, kvalitetnog polivalentnog igrača, Kalajžić sa izrazitim talentom i fizičkim predispozicijama, Matijević i Tomičić pod košem. Izgubili smo Anelu Matić i Katu Popović koje su bile naše čuvarice reketa i ta sigurnost u obrani nam ove sezone nedostaje.”

U ovo vrijeme prošle godine, Ragusa je dobro igrala i ukupno imala šest poraza. Ove godine stanje je drugačije i već je na četiri. Nisu zadovoljni te Ina smatra da mogu puno i moraju više od ovoga sada. Rapored na početku sezone ih nije nimalo mazio jer su već na početku igrali protiv Medveščaka i Trešnjevke. Ipak, u kupu Ružice Meglaj-Rimac dobro stoje.

“Raspored nas na početku nije mazio, s obzirom da smo igrali odmah sa Medveščakom i Trešnjevkom, a nekakav poželjan stupanj uigranosti nismo nažalost postigli. Najveći kiks nam je poraz u Virju nakon produžetaka jer smatram da smo prekvalitetna ekipa da bi to sebi dopustili. Na papiru imamo jednu od najkvalitetnijih ekipa lige ali rezultati ne govore u prilog tome. Lani smo sa slabijom ekipom imali šest  poraza cijelu sezonu, a sada već četiri tako da nismo zadovoljni. U kupu je već druga priča. Imali smo sreće jer smo igrali protiv slabijih ekipa (Brod na Savi i Dubrava), pa odlazak na F4 ne bi smio biti upitan.”

U sklopu sedmog kola, susret između Zadra i Raguse obilježila je Inina ozljeda. Trenutno je u procesu oporavka i na teren neće zadugo.

“Posljednju utakmicu sam odigrala protiv Zadra u zadru i teže se ozljedila. Puknulo je hvatište kvadricepsa i tetiva aduktora tako da je upitno kad ću se vratiti na teren, ali nadam se da ću biti spremna do drugog mjeseca.”

Osvrnila se i na reprezentaciju. Podsjetimo, cure su odigrale dvije utakmice te upisale jedan poraz i jednu pobjedu. Izgubile su protiv Švedske, a uspješno su svladale Italiju.

“Što se tiče reprezentacije, smatram da je težak put do odlaska na prvenstvo, ali pristupom kao što smo imali protiv Italije, nije i nemoguće. Ima tu još puno prostora za napredak i želim curama svu sreću u nastavku i da prođu kvalifikacije, jer možda baš to pokrene našu košarku koja je u izrazito lošem stanju.”

Otkrila nam je i ključ svog uspješna jer Ina je “3 u 1”, uspješna košarkašica, profesorica povijest i majka sina Marka.

“A moja tajna uspjeha leži u tome što kad nešto odlučim,to i napravim,koliko god teško bilo. Da,tvrdoglava sam haha, ali i veliki borac,kako na terenu tako i u privatnom životu. Biti majka, studirati povijest i igrati vikendom, sama trenirati nije lako. Meni bi dan trebao trajati 36 sati haha. Evo sada i radim u školi, a to je ono o čemu sam sanjala. Povijest je moja ljubav, strast i zahvalna sam svojim roditeljima i bratu koji su mi bili bezrezervna podrška u svakom smislu, sinu Marku koji mi je i najveći motiv. Da nije bilo njih, teško da bi mogla ostvariti svoje snove. ćzljeda me udaljila od terena ali mislima sam i dalje u košarci i nadam se da cu se ubrzo vratiti pomoći svojoj ekipi.”

Ini još jednom zahvaljujemo na svemu i želimo joj brz povratak na teren!