U-16: Francuska prejaka, Hrvatska ide u borbu za broncu

Hrvatska nije uspjela. Nakon dva neočekivana skalpa protiv Slovenije i Latvije, kadetska reprezentacija uvjerljivo je poražena od Francuske u polufinalu Eurobasketa te će sutra igrati za brončanu medalju protiv slabijeg iz dvoboja Srbija – Crna Gora.

Onaj tko je gledao utakmicu, rekao bi da smo pali bez ispaljenog metka. Igrali su izabranici Damira Miljkovića točno osam minuta. Obrana je toliko funkcionirala, a Francuzi su griješili i bili bezidejni. Na semaforu je pisalo 15:7. Što je bilo potom, teško je reći. Protivnik se ekspresno vratio i u drugu četvrtinu se ušlo s rezultatom 13:15.

Žestoka obrana tjerala je Hrvatsku na duže napade koji su često završavali neizrađenim šutom. Na to su se nadovezale izgubljene lopte i na veliki predah otišlo se s minus 14. Dostižno, ali s drastičnom promjenom napadačke igre.

Izgledalo je to u nastavku nešto bolje. Ipak, mic po mic, stigla je Francuska na plus 20 i tu je svima bilo jasno da je pitanje pobjednika riješeno. Matej Rudan istaknuo se kod naših s 25 poena i osam skokova (sedam izgubljenih lopti!). U protivničkim redovima Maledon je ubacio 19.

Francuska – Hrvatska 83:60 (13:15, 25:9, 23:17, 22:19)

Francuska: Hayes 20, Crusol 5, Thirouard 4, Da Silva 6, Maledon 19, Miyem Nwal 10, Batcho 1, Diallo, Ebonkoli 10, Carene, Billon, Marnette 8.
Hrvatska: Petrović, Gizdavić 11, Lukačić, Rašić 7, Gulin 3, Perasović 2, Rudan 25, Bošnjak 6, Škarica, Šarić 5, Tisma 1, Majić.