Kadetkinje završile sedmodnevne pripreme

U Vodicama su održane sedmodnevne pripreme ženske kadetske reprezentacije pod vodstvom izbornice Marije Kovač Mijač, te njenih asistenata Petra Zlatopera i Vice Tokića. Po završetku smo razgovarali s izbornicom koja nam je prenijela dojmove s prvog okupljanja. Sljedeće okupljanje će biti organizirano u vrijeme Uskršnjih blagdana, a ovu selekciju igračica očekuje nastup na EP u Kaunasu (Litva) od 16. – 25. kolovoza ove godine. Ždrijeb skupina će se održati 16. siječnja. 

”Pripreme smo započeli u petak 5.1. prvim treningom u 16:00 sati. Na treningu su sudjelovale sve djevojke koju su bile pozvane. Početak je bio lagan s idejom da podižemo intenzitet i opterećenje jer smo znali da je većina djevojaka bila u pauzi zbog božićnih i novogodišnjih praznika. Cilj priprema je bio dobiti uvid u trenutno stanje djevojaka kako bi smo sto bolje mogli napraviti plan za naredna okupljanja o čemu govori činjenica da je u organizaciji kineziološkog fakulteta i HKS-a provedeno dijagnostičko testiranje. 

Djevojke su bile vrijedne i marljive te mi je bilo izuzetno zadovoljstvo raditi ovih 6 dana s njima. Imamo visoku ekipu i tu visinu treba njegovati. Dvije djevojke visine 195 cm mogu i trebaju biti iznimno značajne za budućnost hrvatske ženske košarke! Na treninzima smo stavljali veliki naglasak na obranu i djevojke su te zahtjeve dosta dobro primile sto nam je dalo jednu sliku o stilu igre, koji ćemo ako sve bude u redu, njegovati. U napadačkom dijelu smo ih puštali da slobodnom igrom dođu do rješenja s ciljem uvida u moguću suradnju i karakter igračica.

Stvorila se ugodna, vesela i radna atmosfera. Od samog početka ističemo važnost ekipe, povezanost i vjeru jedni u druge i trudit ćemo se da tako i dalje bude. Istaknula bih izvrsnu suradnju sa svojim stručnim stožerom,  pomoćnim trenerom Petrom Zlatoperom i kondicijskim trenerom Vicom Tokićem i ovim putem se zahvalila njima i svim djevojkama” – kazala je izbornica kadetske reprezentacije