Samo u sportu: Hrvatice slavile prolazak Srpkinja u finale (video)

Deklasirali smo jučer Bosnu i Hercegovinu, na kraju skoro i 30 poena razlike. Propustili izvijestiti s možda i najbolje utakmice turnira, no iz mađarskog Šoprona danas smo mogli dobiti još ljepše slike. Blic.rs je objavio video kako naše igračice slave ulazak Srpkinja u finale koje je na rasporedu danas u 20 sati i 15 minuta.

“Svijet voli pobjednike”

“Fantastična scena viđena je u mađarskom Šopronu nakon plasmana ženske juniorske reprezentacije Srbije u finale U18 prvenstva Evrope. Po dolasku u hotel, nakon pobede nad braniocem trona, Francuskom, u polufinalu, našim juniorkama doček su priredile vršnjakinje iz Hrvatske. A onda je počelo zajedničko slavlje,” zapisali su na srpskom portalu.

Video ustupljen za naš portal, kako god bio primljen od strane čitatelja, vrijedan spomena i pohvale. Nekada bi bili veseli i zadovoljni kada bi slike izborničkih zagrljaja, ili zajedničkih slavlja viđali ne samo u sportu, ali to za neke druge portale.

Dodajmo još, da su još jedne naše “susjede” na ovom prvenstvu učinile izniman uspjeh. Slovenke su u osmina finala pobijedile favorizirane Talijanke, i kao 4. u grupi, napravile veliko iznenađenje. Još jučer bile su uskraćene pobjede protiv Španjolske nakon sporne trice sa zvukom sirene i da umjesto konačnog 7., budu danas u borbi za 5. mjesto. Ali bez obzira čestitke i našim sjevernim susjedima koje se upravo protiv Srbije izgubile u četvrtfinalu.

Dok pišemo tekst, košarkašice BiH igraju utakmicu za 11. mjesto, bez obzira na jučerašnji poraz protiv nas i one su osigurale ostanak u diviziji A. Naše uskoro igraju baš protiv spomenute Italije, koja se nadala sigurnom prolasku među osam, no planovi Slovenki su bili drukčiji.

Čestitke i pozdrav u mađarski Sopron. Hrvatska – Italija u 17:45 na Youtubeu.