U-16 (Ž): Hrvatska završila 10. porazom od Češke

U vrijeme prijateljskog susreta Hrvatske i Slovenije, u borbu za deveto mjesto krenule su kadetske reprezentacije Češke i Hrvatske. Bolja je ovoga puta bila Češka koja je utakmicu prelomila početkom posljednje četvrtine, a na posljetku pobijedila rezultatom 65:49. Naša je reprezentacija ovim porazom završila na 10. mjestu Europskog prvenstva.

Češka već nakon prve dvije minute utakmice ulazi u bonus, ali njihova agresivna obrana se, barem u tom periodu isplatila. Iščeprkale bi našim djevojkama velik broj lopti, a kako je vrijeme odmicalo to je utjecalo i na samopouzdanje naše ekipe. Tek krajem prve četvrtine se izabranice Deana Nemeca opuštaju i smanjuju prednost protivnica. Hrvatska je odreagirala bolje početkom druge dionice, ali smirenije Čehinje vrlo brzo vežu novu seriju poena i vraćaju se na prednost od sedam razlike.

Brzopletost i loša dodavanja uvelike su utjecala na rezultat prvog poluvremena. Vrlo loš prvi dio utakmice odigrala je Nika Muhl koja je u prvih 20 minuta upisala čak sedam izgubljenih lopti uz loš postotak šuta. Jedina pozitivna stavka bile su joj četiri ukradene lopte.

Treća četvrtina ostala je izjednačena. Igra se teško gledljiva utakmica, dok Čehinje ipak izgledaju bolje, barem u obrani gdje redovito udvajaju naše igračice. Početkom posljednje dionice protivnice prelamaju utakmicu i odlaze na visokih 16 razlike. Nika je utakmicu završila s 10 poena, šest asistencija te isto toliko i ukradenih lopti, ali i čak 13 izgubljenih.

Češka – Hrvatska (22:15, 14:15, 17:11, 12:8)

Hrvatska: Jelenković, Zadro 5, Vukšić 8, Savić, Mandić 12, Haklicka 2, Muhl 10, Ostić, Čurić 3, Obratov 7, Ostojić, Bilić 2.