U-16 (Ž): Izbornik za Crošarku uoči osmine finala protiv Rusije

Sustav natjecanja u mlađim kategorijama se svake toliko mijenja, optimizira, kako god to nazvali, ali danas svih 16 ekipa ide u osminu finala.

Sada je to četvrta od sedam utakmica na prvenstvu, osmina finala ujedno i najvažnija koja vam odredi daljnji smjer, gore ili dolje. Naša kadetska reprezentacija pod vodstvom Deana Nemca već od početka nije imala sreće s ozljedama no izbornik naglašava da smo si, usprkos svemu, sami krivi za težeg protivnika – Rusiju.

Sami smo si krivi za teškog suparnika u četvrtfinalu. Rusiju je uvijek teško dobiti, ali ne i nemoguće. Već imam nekoliko pobjeda nad njima. Iako nikada na službenim natjecanjima. Skauting radimo i proći ćemo ga sa igračicama sutra ujutro na treningu.

Htjeli smo izbjeći Španjolsku odnosno Rusiju, ali porazom jučer od Nizozemki jasno je bilo kako završavamo kao treći i samim time padamo u teži dio ždrijeba. Arhivirali smo 19 neuspješnih trica, bio je to loš dan, bio je i vidljiv izostanak ozlijeđene Mie Vukšić koja sigurno neće igrati ni osminu finala, za nastavak prvenstva se nadamo.

Na jučerašnjoj utakmici nedostajala nam je ozlijeđena Vukšić koja je protiv Čehinja pokazala da se ne boji odgovornosti i da zna zabiti tricu kad je potrebno. Njezine zamjene Jelenković i Oštrić šutirale su trice 0/14 očito se teško noseći s odgovornošću. Naravno da je bez šuta teško napadati zonu, pa se tome još pridodaju greške u obrani nakon kojih smo primili 8 trica. Onda je teško očekivati više od poraza.

Između ostalog, nema većih iznenađenja u prvom dijelu prvenstva, poznati su parovi, utakmicu su na rasporedu sutra, naša je prva u 14.00 sati.

Utorak, 8. Kolovoza, osmina finala:
Hrvatska – Rusija 14.00
Španjolska – Nizozemska 14.00
Italija – Turska 16.15
Mađarska – Bjelorusija 16.15
Francuska – Rumunjska 18.30
Njemačka – Litva 18.30
Češka – Poljska 20.45
Latvija – Srbija 20.45