U-16 (Ž): Pogledajte završnicu pobjede protiv Srbije (video)

Bilo je u planu pogledati sažetak, no prilikom slučaja, došli smo doma nešto ranije, zaduženi za žensku košarku, palimo pred kraj poluvremena. Loše stojimo ali primjećujemo i fenomenalnu Ćurić, ni ne sluteći da ćemo dobiti na kraju i perfektnu završnicu, za pamćenje. Ćurić je vukla cijelu utakmicu, Vukšić zabila za vodstvo, da bi Nika svojom perfekcijom zaključila utakmicu. Finiš za pet.

Otvorila je utakmicu Ćurić za izjednačenje, bila je utakmica koš na koš do prve trice Srpkinja za rezultat 9:6, gdje odgovaramo mini-serijom za vodstvo 12:9. Izjednačile su košarkašice Srbije, da bi Ćurić zaključila odličnu prvu četvrtinu 100% učinkom (4/4 iz igre, 1/1 slobodna), koš-faulom, pa košem za 19:14.

Nakon toga loše otvaranje druge četvrtine, primamo tricu s faulom, a da bi sve skupa još gore izgledalo, odmah u slijedećem napadu i tricu. Radimo niz gluposti zbog kojih smo kažnjeni u kontranapadima, no uspjeli smo opet ponajviše preko Ćurić doći bliže. Kada je zabila Obratov bilo je 31:27, no nakon toga slijedi potop do kraja poluvremena. Srpkinje nisu mogle promašiti, kaznile su praktički sve i na kraju na predah otišle ogromnih 41:27.

No, u nastavku se vidi odlučniji pristup, igramo jaču obranu, Ćurić postiže koš, pa divan prodor Mandić, da bi nas Nika s dvije iznuđene nesportske pogreške vratila u igru. Bilo je 43:39, na kraju opet loš završetak četvrtine, minus sedam (47:40).

Nakon dobrog pasa Muhl do Mandić smanjujemo na šest, da bi u sljedećem napadu iskoristili dobru obrambenu reakciju, Ćurić prati kontru, Vukić odlično asistira za tada 20. poen Ćurić. Na semaforu 51:47. Posljednju četvrtinu smo saželi u četiri minute, odnosno naš preokret kod rezultata 55:50.

Spomenuli smo Viktoriju više puta u ovom članku, i zaslužila je. Odigrala je maestralnu utakmicu, zabila je 22 poena (9/12 iz igre), 10 skokova, 4 ukradene lopte i 3 blokade. Nika ovog puta 14 poena, 9 skokova i 7 ukradenih lopti. Sutra Češka, za kraj, za deveto ili deseto mjesto. Cure bravo!

Hrvatska – Srbija 59:57 (19:14, 8:27, 13:6, 19:10)

Hrvatska: Jelenković, Zadro 2, Vukšić 5, Savić, Mandić 9, Haklička, Műhl, Oštrić, Ćurić 22, Obratov 2, Ostojić, Bilić 5.