U-18 (Ž): Izbornik Ciglar za Crošarku: Cure su prava klapa

Juniorsko europsko prvenstvo za košarkašice počinje u subotu 5 kolovoza. U kraćoj najavi prvenstva objavili smo izjavu pomočnika naše reprezentacije, Ivice Molnara, a danas prije početka donosimo i komentar izbornika Željka Ciglara.

“Stanje u ekipi je dobro, uglavnom sve cure koje su bile sposobne započeti pripreme su ih i zavšrile, s izuzetkom sestara Galić koje su i na pripreme došle nespremne. Raspoloženje je odlično, cure su prava klapa i  jedva čekaju da počne prvenstvo.”

U zadnje dvije pripremne utakmice u Slavonskom Brodu naša reprezentacija oba puta bila je bolja od vršnjakinja iz Češke. U prvoj utakmici bilo je 61:45, najviše su postigle Karla Erjavec (21 poen) i Anđa Katavić (17). U drugoj je rezultat bio 66:60, kčer poznatog bivšeg košarkaša i sada trenera Mladena Erjavca, zabila je 18.

“Trener nikad neće biti do kraja zadovoljan s pripremnim periodom. Uvijek misliš da si mogao i bolje i više, ali vjerujem da je ovo što smo tijekom priprema odradili dovoljno da se suprostavimo svim ekipama na prvenstvu.”

Naše su u skupini sa Švedskom, Španjolskom i Srbijom, a cilj je otići u gornji dio natjecanja odnosno izbjeći utakmice za opstanak u diviziji A.

“Cilj ti uvijek mora biti najviši. Grupa je zahtjevna, ali ionako najbitnja utakmica za sve ekipe je četvrta po redu, koja odlučuje o gornjem ili donjem dijelu turnira. Iskreno se nadam da će za nas biti uspješna, neovisno od protivnika kojeg ćemo dobiti u osmini finala.”

Za kraj dodajmo kako je Željko Ciglar potpisnik najvećeg uspjeha u ženskoj košarci. 2010. godine u Grčkoj osvojio je srebrnu medalju. U finalu su tada bolje bile Ruskinje 53:71.