Reprezentacija (Ž): Spremne smo za Švedsku

U subotu počinje kvalifikacijski ciklus za igračice pod vodstvom Anđe Jelavić. Podsjetimo, utakmica se igra 11. studenog 2017. godine u 18h u SD Trnsko.

Za sve ljubitelje ženske košarke koji ipak neće moći na utakmicu, osiguran je livestream na službenom kanalu Hrvatskog košarkaškog saveza.

Igračice su spremne i koncentrirane jer Švedska nije nimalo lak protivnik. Imaju široki roster igračica koje igraju u Euroligi i Eurokupu te NBA-u.

„Poznavatelji ženske košarke vjerojatno znaju da Švedska nije slaba reprezentacija. Imaju dvije NBA igračice, isto tako, sve njihove igračice igraju Euroligu ili Eurokup. Imaju zaista veliko iskustvo, možda veće nego što mi imamo u ovom trenutku, ali ja vjerujem u svoje cure i vjerujem da ćemo kao tim napraviti sve da tu utakmicu odigramo dobro i da se pred svojom publikom pokažemo u najboljem svijetlu – s borbenošću, voljom i htijenjem – onako kako bi to trebalo biti kada se igra za hrvatsku reprezentaciju.”

Sljedeću utakmicu idemo u goste Italiji, o kojoj se sada previše ne razmišlja. Primarni cilj je pružiti što veći otpor reprezentaciji Švedske i pokazat se pred domaćom publikom u najboljem svijetlu.

„Iskreno, ne razmišljam još o Italiji. Prvo mi je na pameti Švedska, da se dobro pripremimo za njih, da damo svoj maksimum i da sve djevojke ostanu zdrave.“

Anđi i njenim curama želimo puno sreće u kvalifikacijskim utakmicama!