Izbornik Skelin se zahvalio četvorici najiskusnijih

Novi izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, Ivica Skelin, do 12. listopada mora FIBA-i poslati popis igrača za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Hrvatska se nalazi u skupini s Italijom, Nizozemskom i Rumunjskom, a kvalifikacije otvaramo 23. studenog gostovanjem u Nizozemskoj.

U intervjuu za Sportske Novosti i prije objave igrača za kvalifikacijski turnir izbornik se osvrnuo na četvoricu iskusnih igrača koji su godinama nosili reprezentativni dres:

“Posljednjih dana razgovarao sam s Rokom Ukićem, Markom Tomasom, Lukom Žorićem i Markom Popovićem te im se zahvalio za dosadašnji angažman u reprezentaciji. Kako je ovo početak novog ciklusa, red je bio da se s iskusnijim igračima popriča na ljudski način, što su oni i shvatili. Na njihova mjesta doći će novi ljudi.”

Što se tiče Krune Simona i ostalih euroligaških igrača izbornik je izjavio:

“Ako se prije objavljivanja popisa igrača razriješi sukob FIBA-e i Eurolige, Kruno će dobiti poziv za kvalifikacije, kao i nekolicina euroligaških igrača ako Euroliga to dozvoli.”

U konkurenciji za nastup u kvalifikacijama su, dakako, i svi ostali hrvatski košarkaši, izuzev NBA-ovaca koji će se reprezentaciji pridružiti u lipnju.