Mavra: Energijom i pametnim odlukama dobili smo utakmicu

Hrvatska reprezentacija slavila je i u drugoj pripremnoj utakmici za Eurobasket na turniru u kineskom Shenzhenu. Ovog puta bili smo bolji od Njemačke koja je, slično kao i naša momčad, na turnir stigla bez najboljih igrača.

Izbornik Aco Petrović, neopterećen rezultatom, dobio je jasniji uvid u momčad te vjerojatno riješio neke dvojbe.

“Rekao bih još jedna neočekivana reakcija. Nakon uvjerljive pobjede protiv Kine, naletjeli smo na kompletno drugačijeg protivnika. Ovo su svi momci koji u odabranim njemačkim klubovima igraju važne uloge. Spremaju se za Univerzijadu , međutim osam od ovih dvanaest članova su članovi startnih petorki u Bundesligi. Radili smo gluposti. U prvom poluvremenu smo primili, nakon tri nekontrolirana posjeda i skoka u napadu devet poena… Međutim, onog trenutka kada je izgledalo da je utakmica ušla u nekakvu negativnu priču, tih zadnjih šest minuta smo odigrali čiste glave i rutinirano dobili današnju utakmicu. Svaka čast momcima. Ovo je danas bila utakmica koja nam je donijela puno po pitanju iskustva igrača, ali isto tako ja imam puno spoznaja nakon ovih utakmica.”

Ponajbolji igrač utakmice, Dominik Mavra ubacio je 23 poena, a po završetku dvoboja komentirao je susret.

“Teška utakmica, pošto je bila već u četiri sata, praktički 19 sati nakon pobjede protiv Kine. Iako je to bila relativno lagana pobjeda, dosta smo se potrošili i s tog aspekta je možda bilo nateže pristupiti današnjoj utakmici. Posebno jer smo gubili treću i četvrtu četvrtinu po šest, sedam razlike. Vratili smo se i našom energijom i pametnim odlukama dobili, a to nam je bitna pobjeda.”

Sljedeći susret Hrvatska igra sutra u petak u 10 sati po našem vremenu. Protivnik je Egipat.