Nina Premasunac: „Naša prednost je na visokim pozicijama“

Hrvatska u srijedu od 20:30 sati igra protiv Italije, a utakmicu je najavila i Nina Premasunac, igračica koja već dvije godine igra talijansku ligu i zaista dobro poznaje njihovu ekipu. Nina je članica talijanske ekipe Broni.

„Sutra igramo utakmicu koja je vrlo bitna. Mislim da je najjača snaga Italije na njihovim bekovskim pozicijama, počevši od Giorgie Sottane, do jakih obrambenih igračica poput Crippe, Dotto i same Cecilie Zandalasini. One su stvarno na bekovskim pozicijama dosta jake i sigurna sam da će nam odigrati jaku obranu. Pritiskat će po cijelom terenu i pokušat će raditi što više tranzicija. Italija igra na principu brze igre i sigurna sam da će se jako dobro pripremiti za našu utakmicu, tako da će nas napadati jako u obrani, a isto tako i u napadu.

Smatram da je naša prednost na visokim pozicijama i mislim da tu možemo iskoristiti našu prednost u visini. Isto tako mislim da bi bilo jako dobro da ne uđemo u njihov ritam jer će one sigurno htjeti ubrzati igru, tako da mi moramo usporiti igru jer će nama sigurno protiv njih odgovarati sporija utakmica. Sutra stvarno idemo na sve ili ništa. Mislim da su šanse za pobjedu podjednake – to je jedna utakmica, 40 minuta i sve je moguće u tom periodu, a ja vjerujem u naše snage. Također vjerujem da nećemo loše reagirati na taj nekakav pritisak, nego stvarno vjerujem da možemo izvući jednu dobru utakmicu“, objasnila je Nina uoči sutrašnje utakmice.

U Italiji je ženska košarka na zaista visokom nivou i najave su kako će dvorana biti ispunjena.

„U Italiji je sve jako dobro organizirano. Ovo mi je već druga godina da igra ovdje i mogu reći da sam zadovoljna sa svime. Prema svim igračicama se ponašaju s velikim respektom, tribine su uvijek pune… Prema sportašima svi imaju određenu dozu respekta, bez obzira na to odigraju li oni određenu utakmicu zadovoljavajuće ili ne, uvijek ih se jako cijeni gdje god dođu. Uvjeti su ovdje puno bolji jer ima ulaganja od strane različitih sponzora i mislim da je igrati u Italiji jedno stvarno lijepo iskustvo“, dodala je za kraj Nina Premasunac.