Filip Džeba: Hercegovački propust

U povodu niza negativnih komentara na objavu od ovoga ponedjeljka, kad sam konstatirao da je HKK Široki jedini naš potencialni predstavnik uz Split u Drugoj ABA ligi, dužan sam pojasniti nes(p)retnu objavu. Članak je bio netočan iz više razloga, jer kako su naveli naši čitatelji, Široki je predstavnik KS BiH, a ako sam se već htio referirati na hrvatske predstavnike, onda svakako nisam smio propustiti i činjenicu da je u Drugoj ligi uz Bosnu i HKK Zrinjski.

Kako god, zanimljivo da u nedavnom Wimbledonskom finalu nitko nije razmišljao čiji je predstavnik Marin Čilić. Niti je potrebno analizirati doprinos i učinak hercegovačkih košarkaša u reprezentaciji Hrvatske, od Arapovićeveg zakucavanja do Bojana Bogdanovića, Ivice Zubca, Dragana Bendera…

Važno je naglasiti kako Crošarka u prvom redu prati i piše isključivo košarkaške vijesti, članke, analize i komentare. Da nema vremena i mjesta, za kojekakve priče koje dijele naše čitatelje, a činjenica je, da se isto tako nećemo odreći svojih klubova i predstavnika ne samo u Hercegovini već i šire.

Portal Crošarka, nastao na osnovnoj ideji tadašnje ekipe NBACro portala nikada nije poticao mržnju na vjerskoj, političkoj ili bilo kakvoj drugoj osnovi. Rasistička je bila zastupljena možda u davnim vremenima, kad smo objavili da je Jason Kidd najbolji igrač svih vremena, no i od tada nam, kao i do tada, razne udruge koje brinu o ljudskim pravima daju mir u svakodnevnom radu.

Da zaključim (ne)važnu stvar, ako nam je Druga ABA liga vratila pozornost i pažnju na hercegovačke klubove, onda s te strane možemo biti itekako zadovoljni. Ako ćemo ponovo moći uživati i izvještavati s Pecare, ako ćemo shvatiti da Zrinjski, Široki i ostali klubovi daju nama najvažniji konačni produkt – a to je nastup za hrvatsku reprezentaciju, sa zadovoljstvom ćemo ih prihvatiti čiji god predstavnici bili.

Sretni i veseli bili, hercegovački pozdrav.

Filip Džeba