Kvalifikacije za SP: Crna Gora uvjerljiva protiv Bjelorusije, Španjolska nakon velike borbe svladala Sloveniju

Danas su osim utakmice Hrvatska i Italija na teren izašle reprezentacije koje se nalaze u prve četiri grupe. Svi večerašnji favoriti su ostvarili pobjedu, a što se tiče naše grupe Rumunji su osvojili prve bodove tako što su svladali Nizozemce.


Skupina A

Bjelorusija – Crna Gora 67:91 (Liutych 18; Radović 19)

Španjolska – Slovenija 92:84 (Barrufet 25,Vidal Plana 21; Prepelić 27, Vidmar 24)

Crnogorci su ostvarili prvu pobjedu u susretu protiv Bjelorusa. Gostujuća ekipa odigrala je odličnu utakmicu u kojoj su visokom razlikom svladali domaćina, Do dominantne predstave vodili su ih Radović s 19 i Green s 13 poena, a kod Bjelorusa najbolje je odigrao Liutych koji je postigao 18 poena.

Španjolci su uspjeli svladati danas odlične Slovence. Nije bilo lako Španjolskoj koja igra bez većine prvotimaca, ali su na kraju slomili otpor Slovenije. Do pobjede ih je vodio Barrufet s 25 i Vidal Plana s 21 poenom, a kod gostiju još jednu odličnu utakmicu je odigrao Prepelić koji je stao na 27 poena, a samo tri manje je imao Vidmar


Skupina B

Latvija – Švedska 82:73 (Peiners 18; Borg 14, Czerapowicz 14)

Ukrajna – Turska 60:67 (Gladyr 20; Gecim 15)

Latvijci su ostvarili svoju prvu pobjedu u kvalifikacijama u susretu protiv Švedske. Dugo su se mučili domaćini, ali je na kraju njihova kvaliteta presudila. Vodio ih je do pobjede Gecim s 15 poena, a kod gostiju dobri su bili Borg i Czerapowicz koji su postigli 14 poena

Ukrajinci su pružili odličan otpor protiv favorizirane Turske, ali na kraju su pali u posljednjoj četvrtini. Goste je do pobjede vodio Gecim koji je skupio 15 poena, a kod domaćina fantastičnu utakmicu je odigrao Gladyr koji se zaustavio na 20 poena.


Skupina C

Mađarska – Kosovo 84:76 (Vojvoda 20, Wittman 20; Berisha 22, Bamforth 21)

Litva – Poljska 75:55 (Bendzius 18; Koszarek 12)

Kosovo je pružilo odličan otpor protiv Mađara te su u jednom trenutku i vodili, ali su se u drugom poluvremenu raspali te su domaćini na kraju ostvarili pobjedu. Kod Mađarske ponovno najbolji je bio Vojvoda s 20 poena, a isto toliko je zabio i Wittman. Kod Kosovara fantastičan je bio Berisha koji je odigrao svih 40 minuta, stao je na 21 poen. U stopama ga je pratio Bamforth koji je završio s 21 poenom.

Litva je ostvarila još jednu dominantnu pobjedu protiv inferiorne Poljske. Do slavlja ih je vodio Bendzius s 18 poena, a kod gostiju Koszarek je postigao 12.


Skupina D

Hrvatska – Italija 64:80 (Planinić 20; Della Valle 25)

Rumunjaska – Nizozemska 75:68 (Cate 12(8sk); Franke 14)

Osim poraza Hrvatske od Italije, u našoj skupini utakmicu su odigrali Rumunji i Nizozemci. Rumunjska je iznenađujuće lagano svladala Nizozemsku. Najbolji u redovima domaćina je bio Cate s 12 poena i osam skokova, a kod gostiju ponovno odličan je bio Franke koji stao na 14 poena.