Kvalifikacije za SP: Francuska uvjerljiva protiv BiH, Srbija razbila Gruziju

Danas su odigrane posljednje utakmice drugog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. U dosadašnjem dijelu kvalifikacija nismo doživjeli neko veće iznenađenje, osim poraza naše reprezentacije od Nizozemske. Treće kolo će se odigrati u veljači.


Skupina E

Rusija – Belgija 76:69 (Karasev 14; Salumu 17)

Francuska – Bosna i Hercegovina 84:65 (Labeyrie 13; Gordić 16)

Nakon poraza od BiH Rusi su ostvarili pobjedu protiv Belgijanaca. Iako su bili veliki favoriti Belgiju su uspjeli slomiti tek u posljednjoj četvrtini. Domaćina je do slavlja vodio Karasev koji je postigao 14 poena, a kod gostiju istaknuo se Salumu sa 17 poena.

Francuska je ostvarila svoju drugu pobjedu u skupini slavljem protiv igrača BiH. Dobro su se gosti držali prvo poluvrijeme, ali domaćin je u drugom dijelu ušao u brzinu više te na kraju uvjerljivo slavio. U ovoj utakmici kod Francuza je najbolji bio Labeyrie s 13 poena, a na suprotnoj strani ponovno odličan je bio Gordić sa 16 poena.


Skupina F

Finska – Češka 56:64 (Huff 13; Shilb 17, Hruban 14)

Island – Bugarska 74:77 (Hermannsson 21, Sigurdarson 18; Marinov 18, Yanev 16)

Češka je ostvarila svoju drugu pobjedu u utakmici protiv Finske. Tijekom cijelog susreta nijedna momčad se nije uspijela odvojiti, ali na kraju Česi uspijevaju u zadnjoj četvrtini slomiti neugodne Fince. Do pobjede ih je vodio odlični Shilb koji je postigao 17 poena te Hruban koji je završio s 14 poena. Kod Finske dobru partiju je odigrao Huff s 13 poena.

Island je ostvario svoj drugi poraz u utakmicu u kojoj je odlučivala jedna lopta. Nije se znalo kako će završiti ova utakmica, ali su Bugari na veliko veselje svojih navijača uspjeli ostvariti pobjedu u ovom susretu. Domaćin je izgubio, iako su večeras odlični bili Hermannsson koji je završio s 21 poenom te Sigurdarson koji je postigao 18. Kod Bugarske najbolji su bili Marinov s 18 i Yanev koji je stao na 16 poena.


Skupina G

Srbija – Gruzija 105:87 (Raduljica 28, Mačvan 18; Dixon 36)

Austrija – Njemačka 49:90 (Schreiner 11(5as); Thiemann 17, Barthel 15)

Fantastičnu utakmicu odigrali su Srbi protiv Gruzijaca. Nisu ništa forsirali te su uglavnom postizali lagane poene u reketu. Ovo je druga pobjeda naših susjeda u kvalifikacijama. Do pobjede ih je vodio fenomenalni duo Raduljica i Mačvan s 28 odnosno 18 poena, a kod Gruzije nestvarnu utakmicu je odigrao Dixon koji se zaustavio na 36 poena.

U drugoj utakmici ove skupine Nijemci su uvjerljivo porazili Austrijance. Nakon ove utakmice mogli smo vidjeti da će teško Austrija izaći iz ove skupine. Njemačku je do slavlja vodio Thiemann sa 17 te Barthel s 15 poena, a kod Austrije solidno je odigrao Schreiner koji je imao 11 poena i 5 asistencija.


Skupina H

Grčka – Izrael 82:61 (Giannopoulos 13; Howell Jr 13)

Estonija – Velika Britanija 73 – 70 (Sokk 13; Soko 17(6sk))

Grci su u dvoboju najjačih momčadi ove skupine slavili možda lakše nego što je bilo očekivana. .Kod Grčke najviše se istaknuo Giannopoulos s 13 poena, a isto toliko je na suprotnoj strani imao Howell Jr.

U susretu autsajdera ove grupe slavili su Estonci nakon velike drame. Najbolji u momčadi Estonije je bio Sokk koji je postigao 13 poena, a kod gostiju odličnu partiju je imao Soko koji je skupio 17 poena i 6 skokova.