Litva objavila popis bez igrača koji nastupaju u Euroligi

Litavski košarkaški savez je objavio popis od 24 imena za nadolazeće kvalifikacije za svjetsko prvenstvo. Zanimljivo je da na popisu nema niti jednog igrača koji nastupa za neki od euroligaških klubova.

Izbornik Litve je odlučio da na listi neće biti igrača koji igraju Euroligu. Na listi je ime Donatasa Motiejunasa koji trenutno igra u kineskoj ligi, no ne očekuje se da će ga kineski klub Shandong pustiti da igra za reprezentaciju.

Potpuni popis igrača koji su pozvani: Adas Juskevicius, Mindaugas Girdziunas, Sarunas Vasiliauskas, Zygimantas Janavicius, Arnas Velicka, Marius Grigonis, Martynas Gecevicius, Renaldas Seibutis, Deividas Dulkys, Rokas Giedraitis, Deividas Gailius, Arnas Butkevicius, Mindaugas Lukauskis, Tadas Sedekerskis, Arnoldas Kulboka, Donatas Motiejunas, Gediminas Orelikas, Eimantas Bendzius, Ksystofas Lavrinovicius, Saulius Kulvietis, Evaldas Kairys, Martynas Echodas, Vaidas Cepukaitis, Laurynas Birutis.

Litva je u skupini C kvalifikacija, a osim nje u skupini su reprezentacije Kosova, Mađarske i Poljske. Prvu utakmicu će izabranici trenera Dainiusa Adomaitisa igrati 23. studenog protiv Kosova u Prištini.