Poznati domaćini Svjetskog prvenstva 2023. godine

Krovna svjetska košarkaška organizacija – FIBA, u subotu je donijela odluku o domaćinu Svjetskog prvenstva 2023. godine. Nakon što će se nadolazeća svjetska smotra 2019. godine održati u Kini, četiri godine kasnije domaćini će biti Filipini, Japan i Indonezija, objavljeno je na službenim stranicama FIBA-e.

Navedene tri zemlje ipak su dobile prednost ispred zajedničkog domaćinstva Argentine i Urugvaja, a to prvenstvo otići će u povijest kao prvo Svjetsko prvenstvo koje će održavati u više od jedne države.

Predsjednik FIBA-eHoracio Muratore izrazio je veliko zadovoljstvo odabranim domaćinstvom:

“Želimo čestitati Filipinima, Japanu i Indoneziji na domaćinstvu ovog povijesnog Svjetskog prvenstva. Ovo nije bila nimalo laka odluka, s obzirom da su obje predstavljene kandidature bile izvrsne kvalitete. Jako smo sretni što su se nacionalni savezi udružili i predstavili stvarno odlične programe domaćinstva.”

Grupna faza natjecanja održat će se u sve tri spomenute zemlje, dok će se drugi dio natjecanja održavati u Manili, glavnom gradu Filipina.

“Vrlo smo uzbuđeni što će se finale Svjetskog prvenstva igrati u areni pred više od 50 tisuća navijača, i to u zemlji gdje je košarka postala nova religija”, zaključio je Muratore.