Slovenac napustio Zadar i potpisao za Krku

Ponajbolji igrač Zadra prošle sezone Maj Kovačevič vraća se u svoju Sloveniju, odnosno svoj rodni grad Novo Mesto, gdje će nastupati za Krku, klub u kojem je i započeo karijeru.

Kovačevič je za Farmaceute nastupao od 2006. do 2010. godine, kada se zaputio Zlatorog Laško, iz kojeg nakon jedne sezone prelazi u Geoplin Slovan. Nakon Slovana započinje inozemna karijera ovog 190 centimetara visokog šutera, koji u iduće četiri sezone nastupa za slovačke Nitru i Komarno, potom Široki i grčki Pagrati. Uoči početka prethodne sezone Kovačevič potpisuje za Zadar, ali blokada FIBA-e ne omogućuje našem ABA-ligašu da registrira sjajnog tricaša, koji potom odlazi na posudbu u Helios iz Domžala.

Nakon što je u siječnju napokon skinuta blokada, Zadar je registrirao Kovačeviča, koji za Krešin klub do kraja sezone nastupa u 25 utakmica, pri čemu postiže 11,1 poena po susretu uz odličnih 45 posto šuta za tri poena.

Upravo je poen ovog 27-godišnjaka Zadra spasio od sigurnog ispadanja iz ABA lige, kada je tri kola prije kraja njegov ubačaj sa zvukom sirene donio pobjedu nad Cibonom od 85:84.