Hrvatska sudjeluje na 3×3 Svjetskom prvenstvu u Manili

FIBA je na svojim stranicama objavila da će na Svjetskom 3×3 prvenstvu, koje će se održati od 8. do 12. lipnja, sudjelovati 40 momčadi iz 37 zemalja svijeta. Riječ je o petom izdanju turnira, a titulu u muškoj konkurenciji brani Srbija, dok su Ruskinje osvojile zlato u ženskoj konkurenciji u prošlogodišnjem izdanju koje je održano u Francuskoj.

Branitelji naslova su automatski izabrani na turniru, a ostale momčadi su birane prema FIBA-inom 3×3 rankingu. Zanimljivo, Srbi i Slovenci drže dva vodeća mjesta dok se Hrvatska nalazi na 22. mjestu svjetske ljestvice u uličnoj košarci.


Ekipe u muškoj konkurenciji: Brazil, Kanada, Hrvatska, Ekvador, Estonija, Japan, Jordan, Kirgistan, Latvija, Mongolija, Nizozemska, Novi Zeland, Nigerija, Filipini, Poljska, Rumunjska, Rusija, Srbija, Slovenija, Ukrajina.

Ekipe u ženskoj konkurenciji: Andora, Argentina, Kina, Češka, Francuska, Njemačka, Mađarska, Iran, Italija, Kazahstan, Malezija, Nizozemska, Filipini, Rusija, Španjolska, Švicarska, Turkmenistan, Uganda, SAD, Venezuela.