V. Božićni košarkaški turnir u Vinkovcima

Košarkaški klub Vinkovci organizira 27. i 28. prosinca 2015. godine V. Božićni košarkaški turnir “Vinkovci 2015.” za uzrast kadeta (dječaci 2000. godište i mlađi). Turnir će se održati u ŠD Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca, uz sudjelovanje šest momčadi iz Zagreba, Rijeke, Čakovca, Slavonskog Broda, Županje i Vinkovaca. Pokrovitelj turnira je Grad Vinkovci, a sponzor Raiffeisen Bank.

“Uložili smo veliki trud u pripremu i promociju turnira, želja nam je pružiti dječacima priliku da odigraju jake, dobro organizirane i medijski popraćene utakmice s vršnjacima iz raznih regija, a sve kako bi pridonijeti jačanju ovog sporta, motivaciji djece da se aktivno uključe u rad našeg kluba te da kvalitetno ispune svoje slobodno vrijeme”, – poručili su iz Košarkaškog kluba Vinkovci koji se zahvaljuju svima koji su pomogli da se po peti puta održi ovaj košarkaški događaj u blagdanskom ozračju.

Osvajač prvog turnira 2010. godine bio je Široki koji je bio bolji od Vinkovaca, sljedeće godine slavila je u mlađekadetskoj konkurenciji zagrebačka Cedevita pobijedivši u finalu ekipu iz grada na Bosutu, a u kadetskom dijelu turnira Međimurje iz Čakovca je u zanimljivom finalu bilo bolja od Sedam iz Đakova. U završnom ogledu trećeg turnira se igrala izuzetno kvalitetna i zanimljiva utakmica za pobjednički pehar. Na kraju su bili najbolji kadeti “Ponosa Hercegovine” savladavši odličnu ekipu Vrijednosnica iz Darde koja je pet mjeseci kasnije ušla u Final Four Prvenstva Hrvatske. Širokobriježani su i na posljednje održanom bili najbolji, bili su bolji od zagrebačke Dubrave.

Prema svemu sudeći, ovogodišnje izdanje bi moglo ponuditi zanimljive i neizvjesne utakmice. Slavonski Brod 1946, Županja i Vinkovci u regiji Istok, FSV Rijeka na Zapadu, a Međimurje na Sjeveru će se boriti za plasman na poluzavršnicu Prvenstva Hrvatske gdje igra deset najboljih kadetskih momčadi. Favorit je odlična kadetska generacija Dubrave koja trenutno s Cibonom dijeli drugo mjesto u našoj najjačoj košarkaškoj regiji. Statistiku uživo svih utakmica turnira može se pronaći na web stranici www.bozicniturnir.kk-vinkovci.hr.

Uz košarkaške utakmice biti će i popratnih događanja kao što je natjecanje u tricama, zanimljivi After Party i utakmica ženskih kadetskih selekcija Košarkaških saveza Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije.

Raspored utakmica:

SKUPINA A: KK Dubrava, KK Slavonski Brod 1946, KK Županja
SKUPINA B: KK Vinkovci, KK FSV, KK Međimurje

Nedjelja, 27. prosinca 2015.

10:15 (A) Županja – Slavonski Brod
11:30 (B) Vinkovci – FSV Rijeka

12:45 Utakmica kadetskih ženskih selekcija KSVSŽ – KSOBŽ

14:00 Otvaranje turnira
14:00 (A) Slavonski Brod – Dubrava
15:30 (B) FSV – Međimurje
16:45 (A) Dubrava – Županja
18:00 (B) Međimurje – Vinkovci

Ponedjeljak, 28. prosinca 2015.

10:00 Za 5. mjesto: 3. A – 3. B
11:20 Za 3. mjesto: 2. A – 2. B
12:40 Natjecanje u tricama
13:15 Finale: 1. A – 1. B

Vinkovci 2015