Novi klubovi za Mladena Primorca i Ivicu Radića

Hrvatski centri Mladen Primorac i Ivica Radić pronašli su nove poslodavce za predstojeću sezonu. Tako se 27-godišnji Primorac vraća u Češku i to u momčad Brna, dok će njegov pola godine mlađi kolega Radić igrati za mađarski Zalakeramia-ZTE.

Primorac je glavninu karijere proveo u susjednoj Sloveniji, gdje je tri sezone nastupao za Tajfun, a dvije za Rogašku Crystal. Od hrvatskih klubova, ovaj 210 centimetara visoki centar igrao je za Bosco, a prošlu je sezonu proveo u češkom klubu USK Prag i bosanskohercegovačkom Studentu iz Mostara, s kojim je izborio povratak u tamošnji prvi košarkaški rang. Za češku momčad nastupio je u 29 utakmica i pritom bilježio 8,4 poena i 6,3 skokova u prosjeku. Njegov novi klub Brno prošlu je sezonu završio na pretposljednjem, 11. mjestu češke prve lige.

Radić je 208 centimetara visoki Splićanin, koji je karijeru nakon istoimenog kluba iz rodnog mu grada nastavio u Kaštelima, Alkaru, Zadru, Kvarneru 2010, Zagrebu, portugalskoj Benfici te talijanskim klubovima Veroli, Venezia, Eternedile Bologna, Reggio Calabria i Ferentino. Potonja dva su drugoligaši u kojima je proveo prošlu sezonu. Ukupno je za oba kluba nastupio u 29 utakmica, pritom bilježivši double-double prosjek od 15,9 poena i 10,3 skokova po utakmici. Njegov novi klub četverostruki je prvak Mađarske, koji je prošlu sezonu završio na trećem mjestu prvenstva, ispavši u polufinalu doigravanja.