Četiri naše reprezentativke pronašle novi angažman

Dok traje Eurobasket propustili smo izvijestiti nekoliko košarkaških transfera u svijetu ženske košarke. Čak četiri naše reprezentativke pronašle su novi angažman.

29-godišnja Antonija Sandrić ex. Mišura je prošle sezone igrala za turski Samsun i španjolsku Gerniku, a naredne sezone će nositi dres poljskog tima CCC Polkowice. U Španjolskoj je odigrala 15 utakmica te u prosjeku bilježila 10 poena, 2 skoka i 1 ukradenu loptu.

Godinu mlađa Marija Režan upravo je napustila spomenuti poljski klub Polkowice, gdje je pružila iznimno dobre partije i prije nekoliko dana potpisala za češku Prahu. 198 centimetara visoka Zadranka u karijeri je izvan Hrvatske igrala još za turski Yakin Dogu i španjolsku Avenidu. Prošle sezone je u Euroligi bilježila 11,6 poena i 8,4 skokova po utakmici.

Još jedna naša darovita košarkašica je promijenila sredinu. Ana-Marija Begić je nakon sezone provedene u Španjolskoj odlučila potpisati za švedskog prvoligaša Udominate Umea Basketom. Prošle sezone se nije previše naigrala u dresu Campos Promoto Logrona, ulazeći s klupe u prosjeku je bilježila 3 poena i 3 skoka po utakmici. Begić je prošla sve mlađe uzraste u hrvatskoj reprezentaciji, a za mjesto u seniorskoj se tek mora izboriti, i njeno vrijeme zasigurno dolazi.

Za kraj spomenimo još 23-godišnju Andrijanu Cvitković koja je dobila svoj prvi angažman u profesionalnoj karijeri. Nakon košarkaških početaka u Kraljevici i Riječanki, kao mlada je otišla u SAD. Zadnje sezone na sveučilištu Dayton igrala je svega 8 minuta za 2,2 poena i 1,3 skoka u prosjeku. Igrala je za kadetsku i juniorsku reprezentaciju Hrvatske, a vidjet ćemo hoće li joj prvi profesionalni ugovor u karijeri za mađarski MTK Budimpešta nakon mlađih kategorija otvoriti i vrata seniorske reprezentacije.