Lorena Molnar iz Celja u Prag

Iz Celja nam dolazi još jedna vijest o prelasku mlade talentirane igračice. Nakon Ivane Dojkić, novi klub ima i Lorena Molnar. Kći pomoćnog trenera naše juniorske reprezentacije, Ivice Molnara, posljednje dvije sezone provela je u ŽKK Cinkara Celje.

Nakon matičnog Podravca iz Virja, Lorena je godinu dana provela u Puli da bi sa 17 godina prešla u Celje kao jedna od najtalentiranijih visokih hrvatskih košarkašica. Prošle sezone u juniorskoj konkurenciji dominirala je slovenskom ligom, a na kraju u napetom finalu protiv Triglava izgubila očekivano zlato. Potrebno seniorsko iskustvo skupljala je kao posuđena igračica u ŽKK Domžale.

U 15 odigranih utakmica bilježila je double-double učinak sa 16,7 poena i 12,1 skokova te 1,8 blokada u prosjeku. U juniorskoj konkurenciji odigrala je 12 susreta te je dominirala s prosječno 20,9 poena.

Za službene stranice sada već bivšega kluba je izjavila:

“Nakon dvije godine napuštam Celje s većim košarkaškim znanjem i posebnim životnim iskustvom. Voljela bi se zahvaliti stručnom vodstvu kao i cijeli upravi kluba za iskazano povjerenje. Moja sljedeća postaja je češka Slovanka u kojoj očekujem daljnji košarkaški razvoj. Još jednom hvala lijepa svima za nezaboravne trenutke u Celju.”

Za kraj dodajmo kako je predsjednik celjskog kluba Borut Kop izjavio da je češki klub pokazao veliki interes da bi doveo Lorenu u svoje redove i da bi joj već u prvoj sezoni mogli dati važnu ulogu. Nadajmo se da će doista biti tako, a po prikazanom nema razloga da naša igračica taj izazov ne prihvati.