Zadar rutinski sa Šibenikom

Array

U posljednjoj utakmici desetog kola HT Premijer lige na Višnjiku su snage odmjerili Zadar i Šibenik. Odličnom drugom četvrtinom Zadrani su ostavili mlade Šibenčane na samo osam poena (29:8) i tako riješili utakmicu već na poluvremenu. Gosti su zaprijetili u nekoliko posljednjih minuta, ali više od minus sedam nije moglo. Završilo je rezultatom 81:72 u korist Zadrana.


HT Premijer liga, 10. kolo, 18. prosinac:

Zadar – Šibenik 81:72 (16:22, 29:8, 21:17, 15:25)

(Bostic 21 (5sk), Brzoja 14, Vuković 9 (6sk)  – Mileković 23(5sk), Pandurić 9)


Nakon prvog poena Zadra(2:0), gosti su odlično uzvratili serijom 7:0. Šibenčani su dobro parirali tijekom cijele prve četvrtine pa se na prvi dvominutni odmor otišlo s plus šest za Šibenik. Druga četvrtina je odlučila pobjednika.  Bostic, Brzoja i Vuković vežu poene i napade pa prednost Zadrana drastično raste. Uz viši nivo agresivnosti patio je i gostujući napad.  Regionalnom razinom košarke domaćini su drugu četvrtinu zaključili rezultatom 29:8.

Do kraja utakmice nije bilo veće rezultatske neizvjesnosti. U posljednjoj dionici malo su se probudili gosti. Pet minuta prije kraja dolaze na minus sedam, no to je bilo sve od šibenske mladosti. Zadar je rutinski odradio utakmicu i zasluženo slavio.

Related Articles