Split lakoćom preko Lovćena

Array

U desetom kolu druge ABA lige Splićani su na Gripama dočekali momčad iz Cetinja. Nakon prošlotjednog šokantnog poraza protiv Borca u Čačku ovo je bila idealna prilika za povratak “Žutih” u život.

Druga ABA liga, 10. kolo, 20. prosinac

Split-Lovćen Cetinje  85:72  (25:26, 30:13, 21:12, 9:21                                 

 Širko 20, Marčinković 16, Špaleta 14 ; Popović 15, Radunović 13, Latković 12

Prvu četvrtinu otvara razigrani Henrik Širko s dvije ubačene trice. Dvije minute nakon pridružuju mu se i Goran Filipović s ubačenih pet i Pavle Marčinković s osam poena. Dobar otpor “Žutih” nije zaustavio igrače iz Cetinja koji u drugu četvrtinu odlaze sa jednim poenom prednosti.

Druga četvrtina donosi apsolutan šou Splita koji na krilima Širka preuzima sve konce igre i s velikih plus 16 odlazi na predah.

Nastavak utakmice donio je i nastavak dominacije domaćina kod kojih se nije osjetio izostanak igrača iz petorke Mate Kalajžića, a svi su imali uravnoteženu minutažu tako da je trener Ivica Skelin sebi mogao dopustiti odmaranje ponajboljih igrača dok su veliku priliku dočekali Vručinić, Vrgoč, ŠpaletaMarić.

Posljednja dionica je odigrana vrlo loše sa strane domaćina što su gosti iskoristili za ublažavanje poraza. Šteta, jer liga je vrlo izjednačena i upravo bi koš razlika na kraju mogla biti presudna.

Za kraj prvog dijela Druge ABA lige Split će sljedećeg tjedna na noge Vršcu u pohodu na prvu gostujuću pobjedu. Split se nalazi na petome mjestu s omjerom 5-5, a Final Four je udaljen zasada dvije pobjede. No, 5-5 omjer imaju i Dynamic, Teodo, Zrinjski i Rogaška.

Related Articles