Skelin: “Iz ove kože ne možemo”

Array

Hrvatska reprezentacija sutra od 20 sati u dvorani Krešimir Ćosić dočekuje reprezentaciju Nizozemske. Pobjeda je imperativ, a moramo nadoknaditi i razliku iz prve utakmice kako bi ostali u igri za plasman na Svjetsko prvenstvo 2019. u Kini.

Sutrašnju utakmicu su na presici najavili Filip Krušlin i izbornik Ivica Skelin.

“Sutra nas čeka utakmica protiv protivnika kojeg znamo iz prvog meča ovih kvalifikacija. Stvari su još otvorene. Imamo dobru priliku za uzvratiti za onaj poraz. Situacija nije najidealnija, ali stvari još nisu gotove. Ako prezentiramo bolju nego prije dva dana, mislim da možemo pobijediti i ostaviti šanse za plasman za Svjetsko prvenstvo. Žao mi što nisam, s mog osobnog mišljenja, doprinijeti u prošloj utakmici. Ne smatram to dramatičnim niti je to neki grč, već jednostavno loša šuterska večer. Dovoljno smo razgovarali, otvoreno kao ekipa. Mislim da sutra ne bi trebalo biti problema u pristupu. No, to je individualna stvar svakog igrača. Koncentracija nam mora biti usmjerena na stvari koje smo se dogovorili i tada će biti lakše.”

“Loša šuterska večer, to je sve normalno. To je sastavni dio igre i to je jedna stvar koja nije konstantna kod svih igrača. Unatoč tome, bili smo u prilici da dobijemo, ali što je tu je. Život ide dalje.” – kazao je Filip Krušlin.

Skelin se prvo osvrnuo na sutrašnje protivnike:

“Ekipa koja je ista kao i prošli put. Znamo da nemaju startnog centra. Bekovi su im atletični i prodorni. Dobri su u tranziciji, imaju igrače koji su u stanju ući u seriju koševa, prvenstveno tu mislim na Frankea. Morat ćemo zaustaviti tranziciju i postizanje laganih poena. Ne smijemo dopustiti lagane šuteve. Marko Popović nije u stanju nastupiti, jednostavno proces oporavka ne teče onako kako bi trebalo biti. Radi se o bržoj ekipi od Rumunjske pa tu mislim da bi mogli neke preinake napraviti. Također, Rok Stipčević nije u stanju zbog ozljede nastupiti.”

Izbornik smatra da su kritike nakon poraza očekivana posljedica.

“Izgubili smo utakmicu koju smo očekivali pobijediti. Naravno da su kritike sasvim normalne. Jučer smo se bavili podizanjem vlastite ekipe. Pogledali smo najvažnije segmente utakmice s Rumunjskom. Imali smo sastanak gdje smo pričali o pritisku i lošijoj izvedbi koja je posljedica pritiska. Nažalost, situacija nije nimalo lagana. To je jedan splet okolnosti, javnost je takva da gleda ove momke kroz prizmu svih ostalih, kojih nema. Sigurno ovo nije najbolja reprezentacija koju Hrvatska može sastaviti, ali okolnosti su takve. Iz ove kože ne možemo.”

 

Related Articles