Hrvatska slavila protiv BiH, Zubac dominirao

Array

Muška seniorska reprezentacija Hrvatske svladala je reprezentaciju BiH rezultatom 88:75 (16:11, 18:20, 30:27, 24:17) u prijateljskoj utakmici odigranoj u Opatiji.

Bila je to pripremna utakmica uoči dva velika testa – dvije kvalifikacijske utakmice za Svjetski kup koje slijede 28. lipnja u Italiji te 1. srpnja u Rumunjskoj.

Iako je izbornik BiH Duško Vujošević ranije izrazio nezadovoljstvo odazivom nekih od stožernih igrača, mladi igrači BiH nadoknađuju iskustvo snagom i agresivnom igrom. U tom smjeru je utakmica i krenula kad su igrači BiH napravili seriju za početni rezultat 8:0. Na početni stres Hrvatska je uzvratila jednakom mjerom, povukla svoju seriju i izjednačila na 8:8. Obzirom na to da ni na jednoj strani nije nedostajalo želje za dokazivanjem pred službene kvalifikacijske utakmice, tijekom susreta ponovilo se nekoliko takvih serija uzastopnih poena.

Od dvoznamenkastog vodstva Hrvatske u trećoj četvrtini preko minimalnog zaostatka BiH na 70:68 u četvrtoj četvrtini pa do odlučujuće serije 12-0 za Anzulovićeve izabranike i skoka na 82:68, utakmica je ukazivala na voljni moment igrača obje reprezentacije.

Debitant u seniorskom reprezentativnom dresu Ivica Zubac u potpunosti je opravdao najavu suigrača Bojana Bogdanovića s press konferencije dan ranije kada je Bojan pozvao navijače da dođu vidjeti važan kotač reprezentacije. Zubac je s 28 poena, 12 skokova i 2 bloka bio najkorisniji igrač utakmice. Kapetan Bogdanović dodao je 20 poena, 6 skokova i 8 asistencija, dok je Dario Šarić uz 9 poena ostvario 11 skokova, 8 asistencija i 3 osvojene lopte.

Ukupnom rezultatu Bosne i Hercegovine najviše je pridonio Edin Atić s 21 poenom i 7 skokova.

Izbornik Dražen Anzulović nije htio o pobjedi govoriti u superlativima:

„Moram reći da je ova utakmica prvenstveno poslužila da energetski opteretimo ova tri igrača koji su se priključili naknadno. Ne zavaravamo se s ovom utakmicom i moramo biti realni u tome da je bila vrlo skromna. Međutim, i nismo htjeli igrati neke napade i otvarati se, čuvamo te napade za puno važnije utakmice koje nas uskoro očekuju. Sutra ćemo odmoriti, a onda sve pokušati dići na viši nivo kakav nam je potreban u Italiji.“

Related Articles