Ante Nazor nakom Mege: “Pobjeda koja nas održava na životu”

Dragocjenu pobjedu u grčevitoj borbi za očuvanjem statusa ABA ligaša ostvarili su jučer košarkaši Zadra koji su u Sremskoj Mitrovici bili bolji od Mege Bemaxa.

Ante Nazor, trener KK Zadar.

” Bila je ovo jako bitna utakmica za nas, ona koja nas održava u životu. Moglo se to osjetiti kroz veliku nervozu ali i veliku želju. Što se vidjelo i na skoku jer smo nadskakali Megu, a to je njihov zaštitni znak. Kada smo uz kontrolu skoka, podigli kvalitetu obrane i pas igru, kontrolirali smo susret. Čestitao bih protivniku, protiv Mege niti jednu sekundu se ne možeš opustiti. Sve u svemu, vidjeli smo jako kvalitetnu košarku i to me raduje”.

Trener Mega Bemaxa, Dejan Milojević.

“Čestitam Zadru, bio je bolji u svakom segmentu igre. Energetski smo bili jako loši i primili čak 97 poena. Bilo je nekih trenutaka kada smo se vraćali, ali Zadar je tada igrao zrelije i pametnije. Pravili smo pogreške, a poslije toga nismo se uspijevali vratiti. Moramo se što prije konsolidirati i do kraja ABA lige upisati što više pobjeda”.

Četiri kola ostala su do kraja, Zadar je deveti sa 6 pobjeda i 12 poraza. Isti omjer ima i Igokea. Zadnja dva mjesta drže slovenski predstavnici Olimpija i Krka s 5 pobjeda i 13 poraza.

U sljedećem kolu Zadar u Krešinom domu dočekuje zagrebačku Cibonu.