A2 Jug: Kaštelani u završnici slomili žilavi Sukošan

Array

Jedna utakmica devetog kola A2 lige Jug odigrana je u srijedu navečer u dvorani sukošanske Osnovne škole, gdje su domaćini ugostili vodeću momčad lige Ribola-Kaštela i pružili im odličan otpor u većem dijelu susreta. Kaštelani u subotu u Kupu Krešmira Ćosića ugošćuju Vrijednosnice OS Dardu, stoga je termin ove ligaške utakmice pomaknut na srijedu.


Sukošan – Ribola-Kaštela 79:93 (18:29; 45:51; 63:67)

Sukošan: Dijan, Mrkić 15, Bašić 14, Knežević 4, Dević 9, Dražević, Vrkić 8, Perić 9, Jurica 2, Vraneš 13, Špaleta 5.

Ribola-Kaštela: Klarica 13, Odak, Rašetina 10, Biočić 15, Tešija, Rančić 20, Režić 20, Bender 3, Žižić 12, Požgaj, Blažević, Pruže.


Kako je počeo susret, vjerojatno je većina od 50-ak prisutnih gledatelja u dvorani pomislila da slijedi još jedno razbijanje protivnika od strane Kaštelana, koji su nakon nepune tri minute imali 0:12 i time prisilili domaćeg trener Marka Selina da pozove prvu minutu odmora na utakmici. Domaćin potom ubacuje prvi koš preko Maria Špalete, ali gosti ne posustaju i stižu na 5:28 u 8. minuti. Netom prije toga u igru je kod Sukošana ušao Ante Dević i nakon nekoliko pogrešaka čovjek je proigrao i poveo svoju momčad do sjajne serije 22:3, kojom su stigli na samo -4 početkom druge četvrtine i prisilili trenera gostiju Stipu Bralića da pozove time-out.

Kaštelani su se potom trgnuli i tricom Stipe Režića u 14. minuti ponovno stigli na dvoznamenkastu prednost (31:41), koju je poništio Špaleta dvicom i pogođenim dodatnim bacanjem za 41:49 dvije minute prije poluvremena, koje je zaključio Dević ubačajem za dva sa zvukom sirene za konačnih 45:51 nakon prvih 20 minuta.

Početkom nastavka gosti ponovno odlaze na dvoznamenkastu razliku, ali domaćini se ubrzo vraćaju i s dvije uzastopne trice Lovre Bašića stižu na najmanjih dva poena zaostatka (63:65) minutu prije kraja treće dionice, koju je pogođenim slobodnim bacanjima zaključio Toni Biočić za 63:67 uoči posljednjih deset minuta.

Seriju 12:2 koju je započeo Biočić krajem treće četvrtine zaključio je tricom i zakucavanjem u kontri Režić, čime je u 32. minuti domaći trener Selin prisiljen pozvati još jednu minutu odmora. Bukvica je očito dala rezultata, jer su domaći košarkaši ubrzo nakon toga ponovno vratili razliku na jednu znamenku, a uz povremena bježanja Kaštelana na +10 ili 11, svaki puta su se uspijevali vratiti, a dvije i pol minute prije kraja Josip Mrkić postavio je 79:86 i dao nadu da bi se moglo zapapriti favoritima. Međutim, ispostavilo se da je to bio posljednji koš Sukošanaca, a gosti su rutinski priveli utakmicu kraju za konačnih 79:93 koje je postavio Dragan Bender osam sekundi prije kraja, što mu je bio jedini ubačaj iz igre tokom cijelog susreta.

Rutiner Damir Rančić i vrlo dobri Režić predvodili su goste s po 20 poena, a neugodni ljevak Biočić dodao je 15. Domaćine su po poenima predvodili Mrkić s 15 i Bašić s jednim ubačajem manje, ali vrijedi istaknuti Devića čiji se doprinos mjeri vodstvom na parketu i sjajnim asistencijama kakve se nerijetko viđaju na top listama najboljih akcija NBA lige.

Related Articles