ABA liga: Cedevita slavila u hrvatskom derbiju protiv Zadra

U drugom kolu regionalne lige Zadar je dočekao hrvatskog prvaka Cedevitu. Bez Glen Davisa Zadrani su pokušali ostvariti pobjedu protiv Vitamina koji u zadnje vrijeme prolaze kroz krizu. Bila je ovo vrlo atraktivna i zanimljiva utakmica. Iako su se dobro držali Cedevita je jednostavno danas bila jako raspoložena te je takav šuterski dan okrunila vrlo važnom pobjedom za njih. Utakmica je završila rezultatom 95:85.


ABA liga, 2. kolo, 6.10.2018

Zadar – Cedevita 85:95 (19:23, 18:21, 21:26, 27:25)

(Krajina 21, Vuković 15(6sk) – Cobbs 18(7as), Bell 18)


Odlična utakmica odigrana je u Zadru. Cedevita je ušla u utakmicu vrlo angažirano te ih je za promjenu i šut služio. Zadar je na trice Cedevite uglavnom odgovarao kroz igru svojih  centara Krajine i Vukovića koji su iskoristili premekanu obranu Vitamina ispod koša. Vođeni svojim playom Cobbsom Cedevita je konstantno pronalazila pukotine te su to kažnjavali. Malo Bell, pa onda i Aguilar te im se još i Krušlin pridružio. Šuterski je Cedevita bila savršena. Zadrani nisu imali odgovora na takvu Cedevitu. No, nisu im dopustili preveliko odvajanje te su na odmor otišli na zaostatku od minus sedam, To uopće nije bio loš rezultat za Zadrane koji su cijelu utakmicu bili u inferiornoj poziciji.

Drugi dio je počeo i polako se Cedevita počela odvajati. Potpuno su Vitamini zaustavili vanjsku liniju domaćina te su malo pomalo počeli podebljavati razliku. Imali su jednom trenutku i plus 15, a nakon toga su se previše opustili te se Zadar tricama Bašića vratio u utakmicu. Ipak nakon minute odmora zaredali su Vitamini s tricama te su pet minuta prije kraja osigurali prvu pobjedu u ovogodišnjoj ABA ligi.