ABA Superkup: Partizan ostvario laganu pobjedu protiv Mornara

Array

Odigrana je prva utakmica četvrtfinala između Partizana i Mornara. U najavi se pričalo kako ove dvije momčadi nisu u optimalnom stanju trenutno te će im trebati neko vrijeme da se uigraju. No, mogli smo vidjeti puno pozitivnih stvari na ovoj utakmici te možemo očekivati dobru sezonu. Partizan je nakon puno muke uspio slomiti Mornara u posljednjoj četvrtini te je na kraju pobijedio rezultatom 91:77.


ABA Superkup, četvrtfinale, 20.9.2018

Mornar – Partizan 77:91 (18:22, 26:25, 19:20, 14:24)

(Carrington 20, Luković 12(9sk) – Gagić 23, Marinković 16)


Nije dobro počelo za Mornar. Vidjelo se da su im noge teške te je to beogradski sastav postigavši nekoliko laganih poena. Partizan je radio što je želio. Nisu forsirali šut već su vrlo pametno loptama hranili svoje centre Landala i Gagića koji su bili nezaustavljivi. Imali su Crnogorci sreće jer je tu bio Carrington koji je svojim tricama držao svoju momčad u egalu. U drugoj četvrtini malo se razigrao Mornar. Ulaskom Sheparda dobili su jednu dimenziju više u igri te su lakše postizali poene. No, Partizan im nije dopustio potpuni povratak. U jednom trenutku se probudio i Zagorac koji je u tranziciji uništavao Mornar. Tu bi se ponekad pojavio i Vanja Marinković koji je imao nekoliko dobrih poteza u ovom susretu. Prvi dio nam je pružio stvarno zanimljivu utakmicu bez očitog favorita. Partizan je vodio većim dijelom u prvom poluvremenu, ali Mornar se nije predavao.

Drugi dio je počeo malo lošije. Zaredali su se promašaji obje momčadi. Prvi se trgnuo Mornar koji je u jednom trenutku i poveo. No, onda se ukazao Paige koji je s nekoliko svojih poena i asistencija vratio svoju momčad u vodstvo. Nakon toga Partizan nije gledao iza sebe već je zaigrao još bolje. Potpuno su razbili Mornar u zadnjoj dionici te su na kraju slavili uvjerljivije nego li je itko mogao predvidjeti.

Related Articles