Aco Petrović bez poteškoća u drugi krug

Aco Petrović i njegov Brazil dominiraju u FIBA “Americas” kvalifikacijama. Acina momčad upisala je još dvije uvjerljive pobjede te tako osigurala prolazak u drugu rundu natjecanja. Brazil je prvo u četvrtak razbio Kolumbiju rezultatom 84:49, a jučer je “pala nova žrtva”- Čile. Na domaćem parketu pred više od 10 500 gledatelja Karioke su upisale još jednu visoku pobjedu (83:58) pa su sada s omjerom 4-0 potvrdili prolazak u drugi krug kvalifikacija koji će se održati u rujnu.

Lucas Silva je s 15 ubačaja bio najefikasniji na pobjedničkoj strani, a jako kvalitetnu šutersku rolu odradio je Victor Benite s četiri trice (od pet pokušaja) i ukupno 14 poena. Prekaljeni Anderson Varejao ostvario je double-double s 11 poena i 10 skokova. S druge je pak strane Sebastian Suarez sa 16 poena bio bolji od ostalih.

“Imali smo određene probleme. Bilo je malo vremena, ali zadovoljan sam ostvarenim. Imali smo 14:0 s četiri vezane greške. Većina igrača je odreagirala odlično, ali trebamo trenirati taj mentalitet. U idućem ciklusu namjeravam pozvati i NBA igrače pa mislim da ćemo igrati kvalitetno svih 40 minuta. Naravno, igrači koji su sada bili s nama imaju prednost.”