Aco Petrović više nije izbornik

Array

Nakon sastanka u prostorijama HKS-a odlučeno je kako Aco Petrović više neće voditi reprezentaciju.

Razumno je da se dogodilo veliko razočaranje s obje strane nakon poraza od Rusije. Iako se činilo kako naša vrsta ima tu pozitivnu energiju na kraju nije dosegnut zacrtani cilj, a prvenstvo je nažalost završeno na već naviknut dosta ružan način.

Prošlogodišnja ostvarenja ulijevala su nam nadu kako možemo dosegnuti medalju na ovogodišnjem Eurobasketu, no spletom raznih okolnosti nismo složili ekipu koja može i ispuniti te snove. Problematika naših dugogodišnjih neuspjeha krije se debelo ispod ove površine koju mi vidimo, odnosno koja je nama pristupačna. Mi samo grebemo po toj površini, a zapravo svi koji su bili uključeni u sustavni rad hrvatske košarke moraju se zapitati duboko i iskreno koliko su doprinijeli našoj košarci (bolje reći koliko su štete napravili).

Od osamostaljenja do sada se nad ovim prekrasnim sportom nadvio crni oblak te su tamo završavali ljudi koji apsolutno nemaju veze s njom. Bili su tu radi svojih osobnih interesa i biznisa, a ne onoga što je smisao sporta – uživanje i ljubav prema njemu. Zar nije to bit svega? Rad i samo rad će nam donijeti napredak i samo on nam može donijeti sreću i ponos u budućnosti.

Aci ne možemo zamjeriti apsolutno ništa. On je dao svoj maksimum, radio je jedino kako zna – srcem i ljubavlju prema radu jer takav je oduvijek bio. Veliko ti hvala što si nam vratio vjeru u uspjeh koji će doći kada bude vrijeme za njega.

Nakon prošlog ljeta i protekle sezone hrvatska košarka je oživjela. Mnogi se neće složiti s ovime i pitat će do kada ćemo čekati uspjeh, a ne doživljavati poraze iz godine u godinu? Oni koji ju zaista vole znat će o čemu je riječ. Dvorane nisu bez razloga bile napunjene do samog kraja u mnogim utakmicama hrvatskog prvenstva. Osjećala se ta emocija i ona će se nastaviti.

Službena pres konferencija je sutra u 13:30h. Tada će biti službeno i saznat ćemo nasljednika Ace Petrovića. Ime koje je isplivalo je ono Ivice Skelina, a da li je to odabir Stručnog savjeta HKS-a, ostaje za vidjeti.

Related Articles