Aco Petrović za Večernji list: “Svi su znali da je u igru ušao Gjergja i da je moj favorit…”

Nakon par dana tišine oglasio se napokon i Aco Petrović. Javio se s godišnjeg odmora, a nakon ovog intervjua stvari zapravo postaju još apsurdnije i nejasnije…

”A kandidat o kojem želi govoriti, a već je i govorio, jest Dario Gjergja za kojeg je, ne umanjujući Sesarove kvalitete, smatrao da je iskusniji i prihvatljiviji izbor za ono što ovog časa hrvatska reprezentacija treba.”

– Nakon razgovora s Gjergjom u Bruxellesu, a on se dogodio 3. travnja, i nakon što je Dario pristao na naše uvjete, i predsjednik Rukavina i glavni tajnik Vranković, ali i Sesar znali su da je Gjergja u igri. Štoviše, Sesar me nazvao i kazao da nema nikakvih problema prihvatiti da izbornik bude netko drugi. Dakle, svi su znali da je u igru ušao Gjergja i da je bio moj favorit’, dodao je Petrović koji se, kako doznajemo, u međuvremenu telefonski čuo s Gjergjom, a po onome što smo doznali od bliskih ljudi Gjergji ostaje dojam kako je teško primio ovu odluku te je vjerojatno zauvijek izgubljen kao potencijalni kandidat za hrvatskog izbornika. Osjeća se da je poslužio kao marioneta i to mu je teško palo…

”Po reakcijama Darija Gjergje, koje doznajemo iz kruga njemu bliskih ljudi, čini se da smo tog trenera zavijek izgubili kao kvalitetnog kandidata za izbornika. Ima li takav dojam i čovjek koji mu se u osobno ime, ali i s pozicije sportskog direktora HKS-a ispričavao?”

– Apsolutno da. Za Gjergju u hrvatskoj reprezentaciji ovo je bio idealan trenutak, a za Sesara idealan bi bio sljedeći termin. S Gjergjom bismo imali sve što reprezentacija ovog trenutka treba, a to je stručnjak koji je s Belgijom prošao sve ovo što čeka Hrvatsku. U tom slučaju dobili bismo izbornika za 16 do 20 tisuća eura godišnje plus onaj paušal koji ide preko HOO-a, što je pokazatelj koliko je on htio taj posao. Jer, ne možeš takvog trenera dobiti za takve novce.

Cijeli intervju je na portalu Večernjeg lista.

Related Articles