Aco Petrović:”Dražen je sa svakim ulazio u fight, osim s Jordanom”

Dugo očekivani dokumentarni serijal „The Last Dance“ izazvao je veliko zanimanje diljem svijeta, radi se o posljednjem naslovu Chicago Bullsa, ali naravno fokus je na najboljeg košarkaša svih vremena, Michaela Jordana. U razgovoru za 24 sata, Aco Petrović koji je tada bio pomoćnik Petra Skansija, prisjetio se susreta Hrvatske i Dream Teama predvođenog Jordanom iz Barcelone 1992. godine.

Što reći o utakmici protiv jedne takve momčadi, legenda do legende, mega starovi… Kakvu taktiku složiti kad svi mogu zabiti kad se sjete… Na Jordana se igralo jedna na jedan, bez pomaganja, a ostale smo pokušavali zaustaviti koliko je moguće. No to je bilo iluzorno, naravno da su nas lako dobili – prisjetio se Aco.

Aktualni izbornik Brazila, progovorio je i o odnosu svog brata Dražena i Jordana.

Dražen je na OI došao iz New Jersey Netsa, nakon odlične sezone, prepun samopouzdanja jer je protiv svih tih igrača igrao. Često je igrao protiv Jordana, čak su se i međusobno čuvali, i Dražen je uglavnom dobro igrao protiv njega. No jedan je detalj malo poznat. Naime, svi znamo kakav je Dražen bio, nikome nije priznavao da je bolji od njega, sa svakim bi ulazio u ‘fight’, čak i s Reggie Millerom, ali ne i s Jordanom… Na toj utakmici u Barceloni se moglo vidjeti koliko ga cijeni i respektira. A nakon Draženove smrti saznali smo koliko je Jordan cijenio njega, dao je par puta izjave u kojima je jesno rekao da je on jedna od najvećih igrača koji su došli iz inozemstva u NBA ligu te jedini stranac koji je protiv njega igrao bez straha u očima. 

Jedan detalj možda i najbolje oslikava Jordanovu veličinu.

U polufinalu su oni igrali s Litvom i igrači Litve su s klupe snimali kamerama i foto aparatima utakmicu, odnosno, Jordana. Nakon utakmice svi su htjeli zajedničku fotografiju… To najbolje svjedoči o njegovoj veličini. Pojavilo se jako puno velikih igrača u vremenu nakon Jordana, ali mislim da je s pravom on najveći svih vremena… – zaključio je Aco.

Cijeli razgovor možete pročitati na: https://www.24sata.hr/sport/od-svih-protivnika-drazen-jedino-jordana-nije-izazivao-688264

Related Articles