Aco Petrović:”Ovo je situacija kada bi se trebala dati šansa klincima!”

Otkad je potres pogodio Zagreb, uza sve zlo koje je donio koronavirus, Aco Petrović je u obitelji glavni logističar.

“Kći je na Ribnjaku s unukom, sin u Draškovićevoj pa kad je grunulo, svi su bili kod nas neko vrijeme jer im je popadala žbuka sa zidova.”

I prati vijesti. Pa i nove o Ciboni.

“Riječ je strateškoj odluci kluba koju je donio direktor Čavlović ili netko drugi, a koliko sam shvatio, kad se zaključi ovo izvanredno stanje, svi će se ti ljudi ponovno zaposliti u klubu. Činjenica je da financijski priljev danas gotovo stopostotno u klub dolazi iz Grada i s obzirom na situaciju u kojoj se nalazi Grad, s obzirom na odluku da se ukidaju sva sredstva klubovima, ovo je bilo jedino logično rješenje.”

No, Petrović gleda i unaprijed.

“Opasnije je po meni ono što slijedi. Onaj novac na koji je Cibona računala do sada neće biti u klubu u tom iznosu. I bojim se da razliku u proračunu od onih novaca koji su do sada dolazili iz Grada neće imati tko namiriti. Grad i Holding neće moći više davati koliko su davali, a s obzirom na to da znamo kakva je gospodarska situacija, iluzorno je očekivati da netko drugi uđe u klub i uloži svoj novac. Ranije je bilo šest-sedam sponzora mimo Grada, koji bi davali do 100.000 eura, recimo Franck. Ali s krizom u Agrokoru i to je nestalo i trenutačno nitko ne može procijeniti što će nam se dogoditi nakon ove krize.”

Petrović pak tvrdi kako je sve ovo i prilika.

“Ako se može pronaći minimum sredstava, ovo možda i nije loša situacija, jer ona omogućuje pružanje šansi klincima. Znam da će na tržištu biti i isluženih igrača, jer će se zatvoriti puno opcija u inozemstvu, ali ovo je trenutak kad bi se trebala ogoliti situacija, dati klincima šansu, pustiti ih u vatru, jer to je uvijek i najjeftinije. I to nije samo recept za Cibonu. Uostalom, u Europi više neće biti megaproračuna niti u Euroligi, zaboravite priče o 40 milijuna, top proračuni bit će na 10-12 milijuna eura. Svi će se morati opet okrenuti proizvodnji.”

Cijeli članak pročitajte na: https://sportske.jutarnji.hr/kosarka/svi-igraci-cibone-zavrsili-na-burzi-aco-petrovic-za-sn-progovorio-o-soku-pod-tornjem-i-ponudio-recept-to-je-najjeftinije-rjesenje-ne-samo-za-cibonu/10161040/

Related Articles