Aco: Znao sam da neće biti lako i da ćemo imati problema

Array

Prva utakmica je iza nas i ono najvažnije – pobjeda. Aco iza koga su desetljeća iskustva i kojem je ovo treći mandat na klupi Hrvatske, nije bio zadovoljan, ali očekivao je ovakvu utakmicu.

“Ovo je bilo otvaranje prvenstva Europe. Znao sam da neće biti lako, da ćemo imati nekih problema, no nisam očekivao da ćemo patiti u dva segmenta igre – skok u obrani i previše izgubljenih lopti. Drugi problem je što su nam centre izvlačili van, najprije preko Hange, a onda preko Vojvode. Mislio sam da neću morati posezati za igrom s dvije četvorke, no morao sam spariti Šarića i Bendera i vidjeli ste da je to na kraju izgledalo puno bolje.”

“Svaki početak velikog natjecanja je težak, a to se najbolje vidjelo po Šariću. Prvi nekoliko napada odigrao je jako loše. Sjeo je na klupu i resetirao se i to je onda bilo to. Najvažnije da sutra protiv Rumunjske dobijemo što lakše jer za nas je najvažniji 10. rujan i utakmica osmine finala. Volio bih da što odmorniji dočekamo taj 10. rujan tako da očekujem da će sutra protiv Rumunjske participirati oni igrači koji su danas igrali nešto manje. Rumunjska je reprezentacija limitirana igračkom kvalitetom i vjerojatno će se braniti zonom. Večeras ćemo vidjeti koliko mogu. Nama je današnja utakmica bila dobar trening za naviknuti se igrati pred gostujućom publikom. Danas ih je bilo dvije tisuće, sutra će ih biti 10.”

Marko Tomas od kojeg smo danas dobili veliki doprinos, o utakmici rekao je sljedeće:

“Imali smo puno problema. Mađarima je protok lopte bio jako dobar, ali sreća da im se Hanga ozlijedio pa nije igrao drugo poluvrijeme. Znali smo da će biti teško, ali najvažnije da smo pobjedom otvorili turnir. Sutra protiv Rumunjske imamo prilike osigurati osminu finala već nakon dva kola. Oni će igrati pred domaćom publikom i bit će to dobar test za nas da uhvatimo pravi ritam za nastavak natjecanja.”

Utakmica protiv Rumunjske je sutra u 19,30.

Related Articles