Adecco kup: I Slovenija bolja od Hrvatske

Array

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija izgubila je i drugu utakmicu na Adecco kupu u Ljubljani. I večeras izabranici Jasmina Repeše nisu prikazali igru koju očekujemo od naše A reprezentacije.

Za razliku od utakmice protiv Srbije, uz Ukića, Andrića, Simona i Markotu večeras je umjesto Babića u startnoj petorci bio Vrbanc. Slovenci predvođeni Domenom Lorbekom ušli su ozbiljnije u utakmicu te su već nakon dvije minute vodili 10:2, a polovicom četvrtine rezultat je bio 20:8. Kraj ovoga dijela dočekali smo s ipak koliko toliko dobrih devet koševa zaostatka, zaostatkom koji je bio i na kraju poluvremena.

Na poluvremenu utakmice Košarkaški savez Slovenije odao je priznanje sudionicima prvog međunarodnog susreta njihove reprezentacije. Bilo je to u svibnju 1992. godine, a reprezentaciju Slovenije pobijedila je naša reprezentacija koja se pripremala za Olimpijske igre u Barceloni. Jake Daneu, Dušan Hauptman, Vlado Mičunović, Franjo Arapović, Danko Cvjetičanin i Aco Petrović dobili su priznanje nazočnih, a najveći pljesak gledatelja bio je upućen majci našeg legendarnog asa, Biserki Petrović.

U nastavak utakmice djelujemo borbenije te zahvaljujući Luki Žoriću smanjujemo razliku i u posljednju četvrtinu ulazimo s “pristojnih” minus pet koju održavamo i do pet minuta prije kraja utakmice kada je Damjan Rudež nakon skoro 19 minuta provedenih u igri postigao svoje prve poene, tricu za 74:69. Ta razlika (-5) bila je ujedno i naš najbolji zaostatak (osim početnih 4:2) tijekom cijele utakmice. Do kraja Slovenija tricama Lorbeka i Zorana Dragića potvrđuju pobjedu kojom ostaju u borbi za prvo mjesto na turniru.

Luka Žorić je postigao 17 poena, Damir Markota je dodao 11, a Kruno Simon 10. Za najkorisnijeg igrača utakmice proglašen je Domen Lorbek koji je upisao 22 poena, a u njegovoj momčadi istakli su se i Zoran Dragić s 14 i Jaka Blažić s 13 poena.

Sve u svemu još jedna neuvjerljiva predstava naše reprezentacije. Sutra igramo protiv Bosne i Hercegovine, a po prikazanom u ova dva dana svakako smo autsajderi.

Slovenija – Hrvatska 83:76 (26:17, 47:38, 65:60)

Slovenija: Lorbek 22, Krušič, Dragić 14, Blažič 13, Vidmar 9, Nachbar 8, Murič 8, Zupan 4, Balažič 3, Rojc 2
Hrvatska: Žorić 17, Markota 11, Simon 10, Ukić 9, Andrić 8, Stipčević 8, Vrbanc 7, Rudež 3, Planinić 2, Ramljak 1

Related Articles