Agent Alexeya Shveda:”Ugovor mu ističe, zainteresiranih ima jako puno”

Agent Alexeya Shveda, Obrad Fimić, u intervjuu za rusku Izvestiu napomenuo je kako je ovo bila Shvedova najbolja sezona u karijeri, ali i progovorio o njegovoj budućnosti te zainteresiranim klubovima, zbog činjenice kako jednom od najplaćenijih košarkaša u Europi ovog ljeta ističe ugovor s moskovskim Khimkijem:

„Ovo je bila Alexeyova najbolja sezona u karijeri, pregovore s Khimkijem nastavit ćemo nakon konačne odluke oko Eurolige.“ – rekao je igračev agent. Shved je u Euroligi bio na prosjeku od 21.4 poena, a u VTB  ligi je ubacivao 22.4 poena.

_

VTB liga je i službeno završena za ovu sezonu, Euroliga još nije donijela konačnu odluku. Nitko ne može predvidjeti što će se dogoditi, ali Fimić potvrđuje kako je Shved vrlo interesantan za najbolje europske klubove:

„Tri najbolja kluba Eurolige su zainteresirana, ali ponuda Khimkija nam je primarna. Ovdje se osjeća ugodno i navijači ga obožavaju.“

Tijekom karijere, Shved je već nastupao u NBA ligi, bio je član Minnesote, Knicksa, Sixersa i Rocketsa. O eventualnom ponovnom odlasku „preko bare“, agent je rekao sljedeće:

„Svake godine interes iz NBA postoji, ne mogu isključiti opciju da će Alexey završiti tamo ako sezona Eurolige bude završena, a NBA liga nastavljena.“ – zaključio je Obrad Fimić.