Alkar i dalje bez predsjednika, dogovoreno privremeno rješenje

Array

Izvanredna Izborna Skupština Alkara, koja se večeras održala u Gradskoj vijećnici u Sinju, nije rezultirala izborom novog vodstva. Našlo se tek privremeno rješenje…

Gotovo dvosatna rasprava u suštini se svela na svojevrsno nadglasavanje, što je dovelo do toga da su svi jedva čekali kraj, pogotovo što nije zabilježena niti jedna kandidatura za predsjednika kluba.

Bilo je tu baš svega, ali nažalost malo toga konkretnog. Uglavnom, jedan od zaključaka bio je da se uputi priopćenje za javnost u kojem će se detaljno obrazložiti situacija u kojoj se klub nalazi, nakon čega bi, kako se dalo između redaka iščitati, inercija trebala učiniti svoje.

Kako je predsjednik Denis Glavan ranije dao neopozivu ostavku, prema klupskom Statutu, do izbora novog predsjednika dužnost čelnog čovjeka preuzima po godinama najstariji član Uprave, a to je u ovom slučaju Dušan Đula, inače načelnik Općine Otok.

On će za “prvu ruku” imati zadatak iskomunicirati sve vezano uz slaganje igračkog kadra s trenerom Damirom Milačićem, kao i cijeli niz drugih stvari koje su usko vezane uz život samog kluba.

Takav status Đula će imati do izbora novog predsjednika, što dakako može i potrajati ako se brzo ne nađe osoba voljna preuzeti kormilo. Za sada takve osobe nema na vidiku, a kako doznajemo, svi ponuđeni su odbili.

Od zanimljivosti smo zabilježili podatak kako će nad Alkarom biti provedena ovrha zbog duga koji datira iz 1996 godine, a koji je nastao u Delnicama za vrijeme priprema prve momčadi. Dug je s kamatama narastao na nešto manje od 100 tisuća kuna. Kako je rečeno, Grad je uskočiti u taj dio priče i sanirati dospjele obveze, baš kao što je to učinio i u slučaju Junaka.

Treba dodati i kako je jednoglasno prihvaćeno izvješće o radu koje je podnio dosadašnji predsjednik Denis Glavan, a većinom i financijsko izvješće (jedan protiv). Skupština je okupila 14 članova s pravom glasa od njih ukupno 24.

Related Articles