Alkaru pobjeda protiv Zaboka

Array

Odličan susret imali smo prilike gledati u 10. kolu A1 lige košarkaša u Sinju gdje su se sastali domaći Alkar i gosti iz Zaboka. U dramatičnoj završnici momčad Damira Milačića slavila je 96:93 zahvaljujući sjajnim partijama Tonija VitalijaSlavka Modrića.

Po samom početku utakmice dalo se nagovijestiti da će susret biti zanimljiv i napet do kraja. Kod Sinjana su početka dominirali Modrić i Vitali dok se kod Zabočana u prvoj dionici najviše istaknuo Filip Bundović. Domaćin je dobio prvu četvrtinu s pola koša prednosti, 19:18.

U drugu dionicu ušlo se isto tako izjednačeno i igralo se koš za košem, no tri minute prije odlaska na veliki odmor momčad Dragutina Črnjevića se uspijeva odvojiti na 7 razlike i odlaze na pauzu s rezultatom 45:52.

Nakon odmora počinje napadačka rapsodija domaćina, u trećoj četvrtini zabijaju 33 koša, a primaju 21. Alkar dolazi do vodstva od 2 koša razlike prije zadnjih deset minuta, a dvojcu Modrić-Vitali pridružio se u napadu i Antonio Bilić.

U zadnjoj dionici mogla se i očekivati dramatična završnica, a tako je i bilo. Na početku četvrtine gosti rade seriju od 10:0 i odlaze na 6 koševa prednosti no raspucani Sinjani stižu zaostatak kroz 3 napada. U zadnjem napadu Alkara Vitali zabija 3 slobodna bacanja i postavlja konačan rezultat 96:93. U zadnjem napadu za odlazak u produžetak tricu je promašio Robert Lež.

Kod Alkara smo već spomenuli trojicu najboljih Vitalija (31p,10sk), Bilića (17p,8as) i Modrića (27p,7sk) dok su gosti odigrali dobru timsku utakmicu u kojoj je pet igrača imalo dvoznamenkasti broj poena. Najviše su se istaknuli Borna Kapusta sa 16 poena i 5 skokova te već spomenuti Bundović s 14 poena.

Related Articles