Petak, 22 listopada, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Amerikanke: Moramo daleko bolje od ovoga

  Američke košarkašice iza sebe imaju četiri zlatne olimpijske medalje zaredom, kao i 34 pobjede zaredom na Igrama. Nije stoga čudo što su na startu Igara u Londonu pobijedile Hrvatsku 81-56.

  - Advertisement -

  No, hrvatske su se košarkašice sjajno nosile tijekom tri četvrtine. Deset minuta prije kraja zaostatak je bio samo šest poena i mnogo je muke Hrvatska zadala favoriziranom suparniku.

  “Moramo svaku utakmicu odraditi na pravi način. U protivnom, svašta se može dogoditi. I ovdje se moglo svašta dogoditi” rekla je Sue Bird, organizator igre Amerikanki nakon meča s Hrvatskom.

  Inače, Hrvatska je na početku utakmice promašila prvih 14 šuteva (!?), ali je unatoč tome rezultat nakon prvih deset minuta bio samo 9:4 za SAD.

  ” Odigrale smo sjajnu obranu u prvoj četvrtini. Kretale smo se, energično igrale na svakoj suparnici. Ali, kada nakon svega toga vidite na semaforu 9:4 poslije deset minuta, budete konsternirani. Moramo daleko bolje od ovoga” dodala je Candace Parker.

  Amerikanke se, dakako, nisu previše osvratale na suparnice, na Hrvatice, a izbornik Geno Auriemma je dodao:

  “Imamo nekoliko novih igračica u ekipi. Njima su ovo prve Igre, a to je ipak poseban događaj. Logično je da zbog toga budu nervozne i bile su. Pokazale smo u zadnjoj četvrtini da smo bolja ekipa, ali ubuduće moramo takvo što prezentirati u duljem periodu utakmica.”

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE