Amfora i Medveščak pobjedama krenuli u borbu za Prvu mušku ligu

Prvog dana završnog turnira Druge muške lige odigrana su dva susreta – Amfora je ostvarila uvjerljivu pobjedu protiv domaćina Crikvenice, a Medveščak je preokretom u zadnjoj četvrtini došao do tijesne pobjede nad Vindijom.

Utakmica između Crikvenice i Amfore bila je odlučena nakon prve četvrtine. Pri rezultatu 6-4 za Crikvenicu, Amfora radi seriju 14-3 te rade prvu značajniju prednost. Druga velika serija stigla je u drugoj četvrtinu koju Amfora otvara sa 15-3, odlaze na 25 poena prednosti i tu povratka za Crikvenicu više nije bilo.

Momčad iz Makarske ostatak je susreta održavala prednost do konačnih +26 (67:93).

Najbolji kod domaćina bio je Nikola Dragonjić sa 17 poena i 9 skokova, a Siniša Štemberger je uz 13 koševa upisao 8 asistencija i 5 skokova. Pobjedničku ekipu je sa 25 koševa predvodio Mladen Primorac koji je uhvatio i 10 skokova, a odličnu utakmicu odigrao je i Donald Morris koji je kraj utakmice dočekao sa 19 poena, 5 skokova, 6 asistencija i 6 ukradenih lopti.

Za HKS su izjave dali treneri obje ekipe.

Nenad Videka (Amfora): „Prva utakmica na turniru je uvijek najteža, a ova posebno, stoga što smo došli iz Makarske 2-3 sata prije utakmice. Međutim, uspjeli smo nadigrati domaćine i doći do vrlo važne pobjede. Bez lažne skromnosti, imam jako dobru ekipu na svim pozicijama, koja se puno podigla u zadnjih 7 dana, pogotovo nakon utakmice u Zadru protiv „Diadore“. Nakon ove vrlo važne pobjede protiv dobre domaće ekipe naša su očekivanja velika.“

Zoran Dragojević (Crikvenica): „Čestitam košarkašima „Amfore“ na zasluženoj pobjedi, bili su bolja ekipa na terenu. Mi nismo bili pravi, možda smo malo podlegli pritisku, ali još uvijek imamo šanse za prolaz. Stoga ovu utakmicu trebamo zaboraviti, koncentrirati se na sljedeće protivnike i nadati se najboljem.“


U drugoj utakmici susreli su se zagrebački Medveščak i varaždinska Vindija. Iako je momčad iz glavnog grada veliki dio utakmice provea u zaostatku, Vindija se ni jednom nije uspjela odvojiti na više od 10 poena prednosti.

Varaždinci su na poluvrijeme otišli sa minimalnom prednošću (41-42) da bi krajem treće četvrtine serijom 12-4 otišli na +10 (59-69).

Medveščak bolje otvara zadnji period te serijom 13-2 preuzima vodstvo. Igra se koš za koš i u zadnju minutu utakmice ulazi se sa +2 za Medveščak. Jure Rezo 22 sekunde prije kraja polaže za +4, no na drugoj strani tricom odmah odgovara Matija Pavlic. Tri sekunde prije kraja Tibor Kovačić faulira Demiana Balaška koji pogađa jedno od dva bacanja za 90-88 što je na kraju bio i konačan rezultat- Varaždinci na drugoj strani nisu uspjeli doći do šuta za pobjedu.

U redovima Medveščaka odličan je bio Balaško sa 27 koševa i 14 skokova, a pratio ga je Borna Živković sa 20 poena i 13 skokova. Rezo je uz 17 poena podjelio i 5 asistencija, a dvoznamenkasti učinak zabilježio je i Niko Stasjuk (13pts, 6reb). U momčadi Vindije prvi je strijelac bio Matija Pavlic sa 28 poena čemu je pridodao 5 skokova i 6 asistencija, a Kristijan Šutalo ostvario je double-double učinak sa 21 poenom i 13 skokova.

Damir Miljković (Medveščak): “Bilo je teško, ali zato slatko. I jedna i druga ekipa su puno očekivale od ove utakmice, tako da je bilo dosta tenzija i prigovora sucima. Moji dečki su dali sve od sebe i na kraju su nagrađeni pobjedom. Izuzetno su motivirani i gladni nadigravanja što se vidjelo od prve do zadnje minute. Mislim da je utakmica bila lijepa za gledati, neizvjesna do samoga kraja. Sutra je novi dan idemo dalje kako smo počeli.”

Velimir Mudri (Vindija): “Puno smo očekivali od ove utakmice, pa nam ostaje žaliti što smo olako propustili 10 koševa prednosti na početku zadnje četvrtine. Čestitam „Medveščaku“ na pobjedi, a mi idemo dalje, nadoknaditi propušteno.”

Danas su na rasporedu susreti između Amfore i Medveščaka (16:00) te Đakova i Crikvenice (18:30).

FOTO: hks-cbf.hr

Related Articles