Ana Miše iz Splita preselila u KAŽL

Ana Miše nakon 9 godina napušta redove ŽKK Splita, ali ostaje u gradu pod Marjanom te će svoju karijeru nastaviti u Košarkaškoj akademiji Žane Lelas s kojom je potpisala ugovor na sljedeće dvije sezone.

Ova 21 godišnja košarkašica koja igra na poziciji beka šutera svoje prve košarkaške korake načinila je sa 6 godina u redovima ŽKK Trogira, da bi potom 2012. godine stigla u ŽKK Split.

Sa ekipom Splita ostvarila je brojne zapažene rezultate u mlađim dobnim kategorijama, dok je u seniorskom uzrastu bila viceprvakinja države u sezoni 18/19.

U prošloj sezoni odigrala je 19 ligaških utakmica u kojima je prosječno ostvarivala učinak od 13,6 poena, 5,9 skokova, i 2,8 asistencija po utakmici, a Split je uspio sačuvati prvoligaški status pobijedivši ŽKK Orku u dodatnom razigravanju.

“Došlo je vrijeme za promjenu”

„Nakon mnogo godina provedenih u ŽKK Split, vrijeme je za promjenu. Zahvaljujem se predsjedniku i trenerici KAŽL na ukazanom povjerenju te suigračicama na toplom prijemu u novi klub. Vjerujem da uz dobru atmosferu, ozbiljan pristup i kvalitetan rad u KAŽLu mogu napredovati. Veselim se novoj sezoni te se nadam da ćemo kao ekipa ostvariti što bolji rezultat.” izjavila je Miše za službenu stranicu novog kluba nakon potpisa ugovora.

Ana Miše u dresu svog novog kluba (Foto: FB-KAŽL)

Prošla je sve mlađe reprezentativne selekcije Hrvatske, a najveći reprezentativni uspjeh ostvarila je s kadetskom (U-16) reprezentacijom naše zemlje koja je na EP-u divizije A  u Italiji 2016. godine zauzela 5. mjesto. Ana je u 7 odigranih utakmica na tom turniru ostvarivala učinak od 1,1 poena i 3,1 skoka po utakmici.

Foto: KAŽL-FB

Related Articles