Srijeda, 1 prosinca, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Ana Petrak: “Ženska košarka u Hrvatskoj ne pruža ono što može!”

  Ana Petrak košarkašica je, kapetanica i “point-guard” Ženskog košarkaškog kluba Medveščak, ali i studentica ekonomije na istoimenom fakultetu u Zagrebu. Prve košarkaške korake započela je još kao osnovnoškolka, iako tada ponuđeni izbor sportova nije bio velik, odluka je pala na košarku. U školi nije ostala nezamijećena, stoga se na poziv trenera pridružila zagrebačkom Ženskom košarkaškom klubu Folka Borovje, a uskoro nakon toga i Medveščaku, klubu u kojem se nalazi i danas, jedna vrlo opuštena djevojka s otvorenim pogledom na život raznih mogućnosti. 

  - Advertisement -

  Život ispunjen košarkom i studiranjem, ne predstavlja joj uteg kako kaže, uspije uz sve to pronaći i vremena za sebe…

  “Svoje slobodno vrijeme provodim ili sama radeći što volim ili u društvu s prijateljima. Povezivanje studija i košarke ne predstavlja mi problem te za spomenuto uspijevam odraditi sve potrebne zadatke. Unatoč tim fakultetskim i sportskim obavezama, imam dosta slobodnog vremena koje mi omogućava da se posvetim nekim stvarima izvan njih.” 

  Anu najljepše uspomene iz dosadašnjeg dijela karijere vežu uz reprezentativne nastupe, posebice ono Europsko prvenstvo koje se održalo u Izraelu za košarkašice do 20 godina gdje su naše djevojke osvojile brončanu medalju, ali i ostvarile plasman u najjaču europsku diviziju. Uz sve to Ana je uz našu još jednu djevojku, Josipu Silov, izabrana u najbolju petorku turnira…

  “Definitivno mi je najljepša uspomena gore spomenuto Europsko prvenstvo za košarkašice do 20 godina u Izraelu zbog ostvarenog uspjeha. Generalno sam zadovoljna sa dosadašnjom košarkaškom karijerom, a što se tiče promjena, njih uvijek ima i biti će. Zasigurno bih promijenila neke stvari od prije, ali i od sada.”

  Na pitanje što smatra svojim kvalitetama u igri te na čemu još mora poraditi bila je vrlo jasna…

  “Smatram da moram poraditi na dosta toga. Nisam zadovoljna sa nekim segmentima u igri te to želim promijeniti i unaprijediti!”

  ŽKK Medveščak, čiji je Ana član, ali i kapetan, ove sezone bori se za naslov prvaka u Premijer ženskoj ligi. Očekivanja su realna…

  “Da, ove sezone se Medveščak bori za naslov prvaka. U zadnje dvije sezone situacija je malo drugačija u ekipi, drugačija je nego što je bila svih prethodnih godina. Liga je ove sezone izjednačenija i ima ekipa koje treba respektirati. Ali, unatoč svemu, svakako vjerujem u svoju ekipu te očekujem kako ćemo dati sve od sebe do kraja sezone za što bolji rezultat.

  O budućim planovima i ambicijama, ipak, nije htjela previše govoriti, jer tu postoji jedan bitan faktor, a to je studij kojeg ne želi zapostaviti…

  “Trenutno nemam jasno definirane planove za dalje zbog nekoliko faktora. Jedan je od njih i fakultet, a on mi trenutno ne završava uskoro i ne želim ga zapostaviti usred studiranja!”

  Kratka i jasna bila je i na pitanje o problemima u hrvatskoj ženskoj košarci…

  “Ja smatram da ženska košarka u hrvatskoj ne pruža najbolju kvalitetu kakvu bi mogla. Većinski razlog tome su i financije. Da klubovi imaju više sredstava mogli bi i zadržati neke cure koje su otišle igrani u inozemstvo.”

  Zahvaljujemo se Ani na odvojenom vremenu za portal i ugodnom razgovoru te joj želimo svu sreću u nastavku sezone. 

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE