Ponedjeljak, 2 kolovoza, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Ana Petrak: “Ženska košarka u Hrvatskoj ne pruža ono što može!”

  Ana Petrak košarkašica je, kapetanica i “point-guard” Ženskog košarkaškog kluba Medveščak, ali i studentica ekonomije na istoimenom fakultetu u Zagrebu. Prve košarkaške korake započela je još kao osnovnoškolka, iako tada ponuđeni izbor sportova nije bio velik, odluka je pala na košarku. U školi nije ostala nezamijećena, stoga se na poziv trenera pridružila zagrebačkom Ženskom košarkaškom klubu Folka Borovje, a uskoro nakon toga i Medveščaku, klubu u kojem se nalazi i danas, jedna vrlo opuštena djevojka s otvorenim pogledom na život raznih mogućnosti. 

  - Advertisement -

  Život ispunjen košarkom i studiranjem, ne predstavlja joj uteg kako kaže, uspije uz sve to pronaći i vremena za sebe…

  “Svoje slobodno vrijeme provodim ili sama radeći što volim ili u društvu s prijateljima. Povezivanje studija i košarke ne predstavlja mi problem te za spomenuto uspijevam odraditi sve potrebne zadatke. Unatoč tim fakultetskim i sportskim obavezama, imam dosta slobodnog vremena koje mi omogućava da se posvetim nekim stvarima izvan njih.” 

  _
  _

  Anu najljepše uspomene iz dosadašnjeg dijela karijere vežu uz reprezentativne nastupe, posebice ono Europsko prvenstvo koje se održalo u Izraelu za košarkašice do 20 godina gdje su naše djevojke osvojile brončanu medalju, ali i ostvarile plasman u najjaču europsku diviziju. Uz sve to Ana je uz našu još jednu djevojku, Josipu Silov, izabrana u najbolju petorku turnira…

  “Definitivno mi je najljepša uspomena gore spomenuto Europsko prvenstvo za košarkašice do 20 godina u Izraelu zbog ostvarenog uspjeha. Generalno sam zadovoljna sa dosadašnjom košarkaškom karijerom, a što se tiče promjena, njih uvijek ima i biti će. Zasigurno bih promijenila neke stvari od prije, ali i od sada.”

  Na pitanje što smatra svojim kvalitetama u igri te na čemu još mora poraditi bila je vrlo jasna…

  “Smatram da moram poraditi na dosta toga. Nisam zadovoljna sa nekim segmentima u igri te to želim promijeniti i unaprijediti!”

  ŽKK Medveščak, čiji je Ana član, ali i kapetan, ove sezone bori se za naslov prvaka u Premijer ženskoj ligi. Očekivanja su realna…

  “Da, ove sezone se Medveščak bori za naslov prvaka. U zadnje dvije sezone situacija je malo drugačija u ekipi, drugačija je nego što je bila svih prethodnih godina. Liga je ove sezone izjednačenija i ima ekipa koje treba respektirati. Ali, unatoč svemu, svakako vjerujem u svoju ekipu te očekujem kako ćemo dati sve od sebe do kraja sezone za što bolji rezultat.

  O budućim planovima i ambicijama, ipak, nije htjela previše govoriti, jer tu postoji jedan bitan faktor, a to je studij kojeg ne želi zapostaviti…

  “Trenutno nemam jasno definirane planove za dalje zbog nekoliko faktora. Jedan je od njih i fakultet, a on mi trenutno ne završava uskoro i ne želim ga zapostaviti usred studiranja!”

  Kratka i jasna bila je i na pitanje o problemima u hrvatskoj ženskoj košarci…

  “Ja smatram da ženska košarka u hrvatskoj ne pruža najbolju kvalitetu kakvu bi mogla. Većinski razlog tome su i financije. Da klubovi imaju više sredstava mogli bi i zadržati neke cure koje su otišle igrani u inozemstvo.”

  Zahvaljujemo se Ani na odvojenom vremenu za portal i ugodnom razgovoru te joj želimo svu sreću u nastavku sezone. 

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE