Anđa Jelavić prije odlaska u Tursku

Array

Anđa Jelavić, jedno od naših najpoznatijih košarkaških imena i jedna od najboljih hrvatskih košarkašica. Ozljede koje su je posljednjih godina snašle ne mogu joj tako lako devalvirati izrečene činjenice i srušiti žensku košarkašku karizmu koju je godinama gradila. Jolly JBS, Gospić CO, Wisla, Kayseri (uz jednu utakmicu u Novom Zagrebu) sve su to klubovi u kojima je Anđa, uz nastupe za reprezentaciju za koju je uvijek igrala s posebnim nadahnućem, gradila svoj sportski imidž i sportsku karijeru. Uhvatili smo je prije puta u Ankaru i porazgovarali sa njom.

Nakon odigrane sezone u Turskoj došla je među prvima na pripreme i kako sama kaže zadovoljstvo njenim ponovnim angažmanom u reprezentaciji je nemjerljivo.

“Svi koji me poznaju , znaju da je meni čast igrati za reprezentaciju! Da sam se uvijek odazivala, i nikada nisam odbila poziv! I bez obzira što sam se ozlijedila prošle godine za vrijeme priprema, moj dolazak nikada nije bio upitan! Jako sam sretna što je operacija i ozljeda iza mene, i što ove godine mogu ponovo biti ovdje, uživati u treniranju i igranju košarke! Meni to predstavlja zadovoljstvo i košarka će uvijek biti dio moga života! To je jednostavno jače od mene!”

Pripreme su bile dugotrajne ali sve u svrhu što bolje pripreme za kvalifikacijski turnir a o njima Anđa kaže: “Prije svega želim reći da sam zadovoljna prvenstveno zato što se nitko nije ozlijedio i što su svi maksimalno mogli trenirati, sto znači da su pripreme prošle, ovih prvih mjesec dana, odlično.”

O prijateljskim utakmicama je nadodala: “Odigrali smo i prijateljske utakmice koje su nam dosta pokazale na što se mi kao ekipa trebamo koncentrati! Koje su nam bile greške a koje prednosti.”

Dok smo vodili ovaj razgovor iz svake riječi koju nam je Anđa rekla isijavala je vedrina i uvjerenost u svoju i kvalitetu reprezentacije, a o očekivanjima je rekla: “Svaka od ekipa koja je na kvalifikacijama očekuje prolaz dalje i odlazak ja OI. Tako se i ja nadam da smo dovoljno zrela ekipa za učiniti to. Bit će teško ali ne i neostvarivo! Mi smo odlična ekipa, pokrivena na svim pozicijama!”

O Mozambiku i Koreji nema puno informacija. “Do sada nismo gledali njihove utakmice , više smo se koncentrirali na našu igru! Odlična smo ekipa i nadam se da ćemo to pokazati u obje utakmice! Da ćemo igrati kao ekipa, kako u napadu tako i u obrani! Prolaz u drugi krug je siguran!”

I za kraj poruka navijačima koji će gledati sve utakmice i navijati za naše cure.

“Ja mogu samo obećati da ćemo se boriti i da ćemo ostaviti srce na parketu! Uvijek će biti dobrih i loših poteza! Nadam se da nas neće previše psovati, ako krene loše, i da ce vjerovati u nas od početka kvalifikacija do kraja! Jer nitko ne bi bio sretniji od mene da se prođe na OI! Ipak je to san svakog sportaša! Cijeli život sam posvetila tome pa se nadam da će to biti kruna moje karijere!”

Related Articles