Andrej Tesla:”Došao sam u Cibonu jer tu postoji potencijal za velike stvari”

Napravila je tijekom ljeta Cibona strašan posao dovođenjem Tonija Nakića i Matea Drežnjaka, kasnije je pod Toranj stigao i Krešimir Radovčić. Zaokret je to u politici kluba koji je godinama dovodio raznorazne strance, a oni su igrali za podeblje cifre. Isto tako, doveden je među Vukove i Jure Šango, jedan od najpoznatijih stručnjaka za tjelesnu pripremu igrača. Najnovija akvizicija je Andrej Tesla. Dobro poznato ime koje je dovedeno kako bi preuzelo rad s Ciboninim juniorima. Omladinski pogon tako je dobio jednog od najvećih stručnjaka za rad s mladima na ovim prostorima.

Više od 30 godina proveo je Tesla u Trnskom, a kroz njegove „ruke“ prošli su mnogobrojni tada mladi košarkaši koji su kasnije napravili velike karijere. U razgovoru za Sportske novosti, Tesla je otkrio kako je završio u Ciboni?

„U Cibonu sam došao na poziv Davora Škare (šef omladinskog pogona pod Tornjem) i ja sam drage volje ponudu prihvatio jer mislim da priča ima smisla i u svemu vidim veliki potencijal. Tu se definitivno može napraviti puno dobrih stvari, a vidjet ćemo gdje ćemo stići.“– rekao je novi glavni trener juniora Vukova.

„Sve je stvar izazova, koji u ovom poslu moraš imati jer si u suprotnom običan činovnik. Izazov je važan jer to od tebe traži više energije, truda i tako proizvod ispadne bolji te si u konačnici zadovoljniji sa samim sobom.“

Tesla napominje kako će svi imati puno prilika za napredak te otkriva što mu je cilj.

„Prostora će biti jako puno jer će naši juniori igrati u drugoligaškoj konkurenciji Zapad, imat će priliku pokazati svoju vrijednost. Moj konačni cilj je uvijek bio što veća proizvodnja igrača za seniorsku momčad. Rezultat mi nikad nije bio važan, trofeji i medalje me u tom smislu ne zanimaju.“ – zaključuje.

Cijeli razgovor možete pročitati u tiskanom izdanju Sportskih novosti.

 

Related Articles